Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

zene

Ugrás
1-10 | 18 találat

Ifjú tehetségek a Gödöllői Zeneiskolában

Jazbincsek Veronika, Sharma Sean, Szabó Márton · 2015. május 1. 13:07

Április utolsó hetében az EURÓPA 2000 Középiskola médiaszakkörösei felkeresték Gödöllőn a Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskolát, ahonnan két gyerekegyüttes is bejutott a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató vetélkedő műsorába. A 8-14 éves fiúk nemcsak népdalokat énekelnek, hanem különböző hangszereken is tanulnak. Az iskola kertjében a Kalapos Énekegyüttes és a Gödöllei Legények ifjú tehetségeivel beszélgettünk, majd kameráinkkal felvettünk mindkét csapattal egy-egy szép magyar népdalcsokrot. 

FMD - Újabb év, újabb sikerek II.

Vámosi Nikolett · 2015. április 28. 22:27

Iskolánk diákjai nagy lelkesedéssel készültek a közelmúltban megrendezett, jelentős múlttal büszkélkedő rendezvényre, a Fejér Megyei Diáknapokra, amelynek idén megyeszékhelyünk, Székesfehérvár adott otthont. A rendezvényre – a szervezők elmondása alapján – rekordszámmal jelentkező középiskolás tanulók tizenegy különböző kategóriában szakmai zsűrik előtt mutathatták meg tehetségüket.

Popfeszt Band

Fényi Gyula Jezsuita Gimn. és Koll. médiacsoportja · 2015. április 27. 18:32

A Képzelt Riport előadás sikerességéhez hozzájárult az is, hogy az összes előadást élőzenével bonyolították le a diákok. A zenekar erre az előadásra állt össze, jelenlegi és már végzős diákokból. Vezetőjükkel, iskolánk nevelőjével gyakorolták be és szabták sajátossá a híres dalokat. Miközben a háttérben zenéltek, fontos részesei lettek a zenekari és a Magis kórus közösségének. Ahogy az énekek, a táncok egybeforrtak a zenével, csodálatos élményt nyújtott a nézőknek, akik minden előadás után vastapssal hálálták meg.

Premier - iskolai zenekar

Szófacsaró - médiakör · 2015. április 23. 23:54

Krucsó József tanár úr vezetésével megalakult iskolánk zenekara, a Premier, amely elsőként a farsangi bulin mutatta meg tehetségét. Pajkos Lilla és Zsiros Imre gitározik és énekel, Borsó Vince dobol. Örömmel hallgattuk saját szerzeményű zeneszámaikat. A kellemes hangzás és a refrén még sokáig a fülünkben csengett. A zenekar rendületlenül dolgozik, állítólag újabb számuk is van. Reméljük, hamarosan hallunk felőlük.

Búcsúzás a Képzelt riport egy amerikai popfesztiváltól

Fényi Gyula Jezsuita Gimn. és Koll. médiacsoportja · 2015. április 20. 21:53

A Magis kórus életében egy újabb darab került lezárásra. A 2014/2015-ös tanévben a Képzelt riport egy amerika popfesztiválról című darabot 12-szer adta elő a kórus az alábbi helyszíneken: Miskolc (nyilvános főpróba), Királyhelmec (I.turné), Kisvárda (I.turné), Nyíregyháza (I.turné), Gyöngyös (II.turné), Budapest (II.turné), Szécsény (II.turné), Szentendre (II.turné), Győr (II.turné), Miskolc, Miskolc (miskolci iskolások számára), Miskolc (díszelőadás).

Az esti díszelőadás után egy félórás/órás búcsúbulit tartott a zenekar, akik a darab zenéit játszották, a szereplők pedig táncoltak rá egy nagyot. A darabra mindenki örömmel tekint vissza, mivel mindenkinek meghatározó élmény lett az életében. Bárkivel beszéltünk, mindenki pozitív dolgokat emlegetett a darabbal kapcsolatban.

A Bolyai-kör

Gregor Gréti, Póti Gréti · 2015. április 20. 20:31

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban minden hónapban egyik szerdai délutánján kerül sor egy Bolyai-kör, azaz öntevékenyen működő tudományos diákkör megrendezésére egy bizonyos témában.

Tehetségek a színpadon

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium film- és médiaklubosai · 2015. április 20. 18:51

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium a hagyományos tavaszi gáláját. A közel kétszáz fellépő – köztük jelenlegi és egykori diákok, valamint a pedagógusok – ismét bebizonyította: a tehetség nem ismer határokat. Énekesek, zenészek, táncosok, prózamondók szórakoztatták a nagyérdeműt a négyórás műsor alatt.

Az idei gála azért is különleges, mert a kiemelt tehetségpontként is működő iskolánk idén ünnepli a méltán népszerű és sikeres speciális matematikatagozat fennállásának 50. évfordulóját. Ez alkalomból a szervezők úgy döntöttek, hogy ebben az évben az est első részét ennek a jubileumnak szentelik, így a régebben a matematikatagozaton végzett szereplők együtt mutatkozhattak be a jelenlegi „matekosokkal.”

Az est folyamán fellépő tanulók is szépen bizonyították, hogy nemcsak az iskolai kötelességek teljesítésében és a tanulásban, hanem az élet más területein is remekül megállják a helyüket.

Riport Döbrönte Petra népdalénekessel

Strobán Vivien, Szabó Márton · 2015. április 19. 21:23

Az EURÓPA 2000 médiaszakkör tagjai ellátogattak Szentendrére a Vujicsics Tihamér Zeneiskolába, ahol Döbrönte Petra 11 éves pomázi kislány készül a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedőre énektanárával, Szvorák Katalin népdalénekessel. Részt vettünk egy énekórán és megkértük Petrát, hogy énekeljen el egy szép népdalt és tamburán is játsszon nekünk, hiszen ezt a hangszert is tanulja Eredics Gábortól, a Vujicsics Együttes vezetőjétől.   

Interjú Agócs Gergely népzenekutatóval

Tagscherer Martina, Szabó Márton · 2015. április 19. 21:03

Az EURÓPA 2000 médiaszakkör tagjai a múlt héten a Hagyományok Házában interjút készítettek Agócs Gergely népzenésszel, népzenekutatóval, aki a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő zsűritagja. A szakember beszélt a harmadszor megrendezésre kerülő, idén 6-14 éves tehetségek számára meghirdetett televíziós program jelentőségéről. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Kárpát-medencében egyre többen foglalkoznak magyar népzenével és remélte, hogy a globalizálódó kultúra ellenére egyre NÉPszerűbb lesz a NÉP tradicionális kultúrája a fiatalok körében is.  

Ugrás
1-10 | 18 találat