Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

zene

8 találat

Cum Deo pro Patria et Libertate!

Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI Médiaszakkörösei · 2015. március 30. 09:44

 „Üzenem a jövőbeli gyermek nemzedéknek Magyarországon, hogy tiszteljék hazájukat és becsüljék, hogy ezen a földön élhetnek. Őrizzétek meg értékeit és emlékeit! Beszéljetek róla úgy, mintha kincs lenne!” (II. Rákóczi Ferenc)

Intézményünk, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiemelten fontos feladatnak tartja múltunk ismeretét, történelmünk nagy alakjainak tiszteletét, megbecsülését. Széchenyi István gondolatát – „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn” – igyekszünk diákjainknak továbbadni, hogy ezek az értékek velük, bennük folytatódhassanak. A múltőrzés és hagyománytisztelet jegyében kerül megrendezésre iskolánkban már évek óta névadónk születésnapjához kapcsolódóan a Rákóczi–hét.

Rákóczi és a kuruc kor zenei világa

Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI Médiaszakkörösei · 2015. március 27. 09:18

beke_csaba_lantmuvesz-_es_enekmondo_musora_-_rakoczi-het_2015

A Rákóczi-hét keretein belül láttuk vendégül Béke Csaba lantművészt és énekmondót. Műsorában a Rákóczi és a kuruc kor zenei világába kalauzolt el bennünket. Köszönjük a színvonalas és szórakoztató időutazást!

Zivatar a suliban

Kuru Vanessza, Szeles Norbert · 2015. március 24. 21:08

A főleg fúvósokból álló miskolci Zivatar zenekar adott rövid koncertet a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában. Megismerkedtünk a harsonával, trombitával, szaxofonnal, tubával. Ezenkívül gitár és dob is színesítette a műsort. Sokféle műfajban hallhattunk zenéket. Volt jazz, diszkó, többféle népzene. A legizgalmasabb az volt, mikor felismertük L.L. Junior, Fluor Tomi vagy éppen a Neoton Família dalait. A közös éneklés még fergetegesebbé tette az együtt eltöltött időt. Az előadás végén még játszottunk is. Ki kellett találni, melyik hangszer hangját hallottuk.

Szalagavató

Vince Aliz, Sarek Gergő, Mim Nikolett, Haraszti Viktor · 2015. március 17. 12:21

szalagavato_musor_2015

Iskolánkban, a pécsi Árpád Fejedelem Gimnáziumban a hagyományokhoz híven idén is színvonalas műsorral köszöntötte a 11. évfolyam a végzős tanulókat. Ez alkalommal a suli diákzenekarának közreműködése színesítette az irodalmi összeállítást.

Családokkal a családokért - roma családi és sportnap

Sinka Klára, Máté János Attila · 2015. március 13. 22:13

A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola 2015. március 20-án tartja roma családi és sportnapját.

Iskolánk ötödik éve egyre nagyobb sikerrel szervez roma családi napot. A program célja a közösségformálás, a hagyományápolás és a szórakoztatás. A vendégeknek ilyenkor meg tudjuk mutatni iskolánk roma tehetségeit is.

A reggelt diákjaink fellépésével kezdjük. Közösen elénekeljük a cigány himnuszt, majd a citera szakkör tagjai zenélnek nekünk. Ezután válogatás következik a korábbi projektek fellépéseiből. A 4. osztályosok hagyományos cigánytáncokat fognak táncolni a szüleikkel. A nap első harmadát egy rövid videóval zárjuk, amelyben bemutatjuk, mi történt eddig velünk a tanévben.

A második részben mindenki az érdeklődése szerint választhat elfoglaltságot. Aki sportolni szeret, benevezhet a sorversenyre vagy erőnléti versenyre, pingpongozhat, tollasozhat, de lesz csocsó, slackline és trambulin is. Lehet még kézműveskedni, táblajátékozni vagy filmet nézni.

Mert festeni jó...

A média szakkör tagjai. Mentortanár: Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet · 2015. március 13. 19:36

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium Kulturális Napján 30 különböző kategóriában - szólóhangszeres zenén, táncon, diákszínpadon, képregényeken, fotópályázatokon át a tudományos munkákig stb. - mutatkoznak be a tanulók. Képösszeállításunkban a legtehetségesebb képzőművészeket és alkotásaikat mutatjuk be. Ambriskó Eszter, Antal Georgina, Karajz Ágnes Fruzsina, Schultz Gellért és a vendégdiákként nálunk tanuló thaiföldi Nattika Boonsatitya is aranyminősítést kaptak a zsűritől.

 

Középiskolai zenekarok országos megmérettetése

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 12. 11:06

pecsi_muveszeti_symphonic_band_-_ix._orszagos_szakkozepiskolai_zenekari_verseny

Február 28-án rendezték a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában a IX. Országos Szakközépiskolai Zenekari Versenyt, melyen a Pécsi Művészeti Symphonic Band megosztott 2. helyezést ért el. A győztes a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, a másik második a házigazda iskola zenekara lett.

Művészi Zene Kör

A Kocka Kör médiaszakkör tagjai · 2015. március 12. 08:45

Idén január 31-én a Kocka Kör keretein belül Domokos János Antal és Domokosné Mezei Katalin vezetésével megalakult a Művészi Zene Kör. A stúdium célja a zenei tehetséggondozás. A Kör a zenei képzésen túl iskolák, szervezetek számára nyújt zenepedagógiai foglalkozásokat, zenei pályaorientációs, ill. karriertanácsadást, zeneszerzés témájú intenzív foglalkozásokat, workshopokat. Zenészek és zenekarok mentorálásával is foglalkozik. Kapcsolat: muveszizenekor [at] gmail.com

8 találat