Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

rajz

Ugrás
1-10 | 15 találat

A Fény éve városi rajzpályázat eredményei

Szandaszőlősi Médiaszakkör, Dékány Lili, Baranyó Emese, Németh Zsolt · 2015. május 13. 11:34

„Válasszátok ki a kedvenc hónapotokat, évszakotokat, és készítsetek róla képet, milyen fények, színek jellemzik, hiszen más a szikrázó nyár, és más a havas tél hangulata” – ezzel a figyelemfelkeltő szöveggel hirdették meg az idei Fény éve rajzpályázatot Szolnokon.

Szárnyas barátainkért

Szolár Boglárka, Polinszki Natália · 2015. május 11. 16:43

A Kazinczy Tagintézmény médiaszakkörének tagjai elkísérték a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola
Gárdonyi Géza Tagintézményében két kategóriában megrendezett Jubileumi Informatikaversenyre társaikat. Az első fordulóban PowerPoint, vagy rajzolóprogram segítségével Szárnyas barátainkért témát kellett feldolgozni. Mind a nyolc Kazinczys diák döntőbe került, ahol Jávorszki Vivien III. helyezést ért el.

Nagylányos alkotások

Somogyi Laura - Szemtanúk Egy Kispolgári Xilofonnal Médiaműhely · 2015. május 5. 06:50

A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban április 28-án Dienes Gyula rajtanár megnyitotta Seres Sára és Tóth Virág rajz- és festmény-kiállítását. A két lány még csak 10. osztályos, mégis változatos technikával készült képeikben inkább a felnőttek világa észlelhető. A megnyitón Sára testvére, Gergő is részt vett, aki egy dallal tette emlékezetesebbé a rendezvényt a Borbás György Folyosógalérián. A Zrínyiben havonta tartanak kiállításokat, így a sok lelkes művésznövendéknek alkalma nyílik megmutatni tehetségét, ez a tárlat május 21-ig tekinthető meg. 

A Szent István tér impressziója

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. május 2. 10:34

Festőállvánnyal, rajztáblával, palettával felszerelkezett diákok népesítették be április 24-én délután a pécsi Szent István teret. Gyönyörű tavaszi időben, nagy érdeklődés mellett, mintegy 30 képzős növendék és tanárok részvételével zajlott a festő szakosztály rendhagyó szabadtéri (plein air) gyakorlata. A "Tehetség hónapja" program keretében megvalósult esemény célja az alkotó tevékenység, a művészeti nevelés, végső soron az iskola népszerűsítése volt.

A papírszobrász ismét 3D-ben alkotott

Debrei-Nagy Zoltán, Leskó Réka Anna - Ko-Média Kompolti Médiaszakkör · 2015. április 26. 19:09

Bögös Bálint a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola 7. b osztályos diákja - aki szabadidejében szívesen készít papírplasztikákat - a megyei rajzversenyre készül. A verseny témája Fazekas Mihály Lúdas Matyi című művéhez jelmez- vagy díszletterv készítése. Bálint érdeklődését a díszletterv keltette fel, annak térbeli változatát álmodta meg. Sok órányi munkára volt szükség a mű vásári jelenetének elkészítéséhez. Munkájával Bálint  II. helyezést ért el. Díszlettervét a  legjobb pályművekkel együtt az egri Forrás Gyermek Szabadidőközpontban állították ki.

Szárnyaljon a képzeleted, akár a sas!

Török Iza, Fotó: Kovács Kinga · 2015. április 26. 09:04

Ebben az évben immár harmadjára hirdették meg a levelezős rajzpályázatot, melyen 7-8. osztályos diákok vehetnek részt. 2015. április 22-én a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium első fordulóján La Fontaine A holló és a róka című művét kellett graffiti-szerűen megvalósítani. Igazán változatos eredmények születtek, hisz az utcai falfestéstől az illusztráción át még a logó típusú megjelenítés is helyet kapott. A második fordulóban képtöredéket kaptak egy sasról, melyet saját belátásuk szerint kellett kiegészíteni.

Föld napja-rajzverseny kiállítása és nyertesei

Debrei-Nagy Zoltán - KO-MÉDIA Kompolti Médiaszakkör · 2015. április 24. 20:22

A kompolti suli egésznapos Föld napja programját rajzverseny kiállítása is színesítette. A beérkezett több tucat pályamű nehéz helyzet elé állította a zsűrit. Debrei-Nagy Zoltán rajztanár, valamint két tanítványa, Balog Viktória és Szabó Dorottya hosszas mérlegelés után tudott csak dönteni a helyezésekről. A beadott rajzok közül a legszebbek az iskola központi faliújságján kaptak helyet. Alsó tagozaton: I. Tóth Vanda; II. Nagy Liza; II.  Krecz Evelin, felső tagozaton: I. Szűcs Kincső; II. Bögös Bálint; III. Farkas Noémi

A rajzosok szemével

Szófacsaró-médiakör · 2015. április 24. 00:07

Ha májusban Debrecenben jársz, és kikapcsolódni vágysz, térj be a Malomparkba, és keresd az emeleten a kiállítóteremben a Mórás diákok alkotásait!
Egy megyei rajzpályázat témájául a természet és környezetünk rajzi megfogalmazását jelölték meg. Összesen 644 pályamunka érkezett, melyből 300-at válogattak be kiállításra. A tőlünk beküldött 5 rajz közül 4 kerül kiállításra májusban a Malompark emeleti kiállítótermében. Tóth Miklós 4. osztályos diákunk Túzokcsalád című rajza 5. helyezést kapott.
 

Fest, sportol, zenél és még jól is tanul

Oravecz Fanni, Vincze Gréta, a fotót készítették: Kocsis Zsófia, Oravecz Fanni, Vincze Gréta · 2015. április 9. 17:56

Kulhavi Nikolettát, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 11. b osztályának tanulóját tanulmányairól és a hobbiként űzött sportokról kérdeztük. Elmondása szerint amióta eszét tudja egy-két alkalom kivételével mindig is kitűnő bizonyítvánnyal zárta az iskolapadban töltött éveit. Kéttanításinyelvű osztály diákja, így az angolt emelt szinten tanulja, emellett pedig franciából is jeleskedik.
A Bolyaiban is folytatta diákönkormányzati munkáját. Idén ő is nagy lelkesedéssel vehetett részt a Bolyai nevet viselő iskolák salgótarjáni találkozójának szervezésében. Minden programon ott van, ahol kell és ahol számítanak rá, megbízható ember. Szívesen segít bárkinek, akinek szüksége van rá.

Sokoldalú tehetség a Salgótarjáni Bolyaiban

Oravecz Fanni, Vincze Gréta, a fotót készítették: Kocsis Zsófia, Oravecz Fanni, Vincze Gréta · 2015. április 9. 17:13

Manapság nagyon nehéz megfelelni a követelményeknek. Legyenek jó jegyeink, sportoljunk, éljünk egészségesen, legyünk csinosak, egy szóval: tökéletesek. Ezt persze lehetetlen teljesíteni, ám rengetegen törekszünk rá. Így van ezzel Kulhavi Nikoletta is. Erőfeszítései eredményekkel is szolgálnak, az idei félévben kitűnő bizonyítványt kapott, az iskolai röplabdacsapattal a dobogó első fokára állhattak a megyei fordulóban. Az elmúlt években történelmi témájú megmérettetéseken jeleskedett megyei 2. helyezéssel. Őt mutatjuk be Fest, sportol, zenél és még jól is tanul c. posztunkban.

Ugrás
1-10 | 15 találat