Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

rajz

4 találat

A Fény éve városi rajzpályázat eredményei

Szandaszőlősi Médiaszakkör, Dékány Lili, Baranyó Emese, Németh Zsolt · 2015. május 13. 11:34

„Válasszátok ki a kedvenc hónapotokat, évszakotokat, és készítsetek róla képet, milyen fények, színek jellemzik, hiszen más a szikrázó nyár, és más a havas tél hangulata” – ezzel a figyelemfelkeltő szöveggel hirdették meg az idei Fény éve rajzpályázatot Szolnokon.

Szárnyas barátainkért

Szolár Boglárka, Polinszki Natália · 2015. május 11. 16:43

A Kazinczy Tagintézmény médiaszakkörének tagjai elkísérték a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola
Gárdonyi Géza Tagintézményében két kategóriában megrendezett Jubileumi Informatikaversenyre társaikat. Az első fordulóban PowerPoint, vagy rajzolóprogram segítségével Szárnyas barátainkért témát kellett feldolgozni. Mind a nyolc Kazinczys diák döntőbe került, ahol Jávorszki Vivien III. helyezést ért el.

Nagylányos alkotások

Somogyi Laura - Szemtanúk Egy Kispolgári Xilofonnal Médiaműhely · 2015. május 5. 06:50

A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban április 28-án Dienes Gyula rajtanár megnyitotta Seres Sára és Tóth Virág rajz- és festmény-kiállítását. A két lány még csak 10. osztályos, mégis változatos technikával készült képeikben inkább a felnőttek világa észlelhető. A megnyitón Sára testvére, Gergő is részt vett, aki egy dallal tette emlékezetesebbé a rendezvényt a Borbás György Folyosógalérián. A Zrínyiben havonta tartanak kiállításokat, így a sok lelkes művésznövendéknek alkalma nyílik megmutatni tehetségét, ez a tárlat május 21-ig tekinthető meg. 

A Szent István tér impressziója

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. május 2. 10:34

Festőállvánnyal, rajztáblával, palettával felszerelkezett diákok népesítették be április 24-én délután a pécsi Szent István teret. Gyönyörű tavaszi időben, nagy érdeklődés mellett, mintegy 30 képzős növendék és tanárok részvételével zajlott a festő szakosztály rendhagyó szabadtéri (plein air) gyakorlata. A "Tehetség hónapja" program keretében megvalósult esemény célja az alkotó tevékenység, a művészeti nevelés, végső soron az iskola népszerűsítése volt.

4 találat