Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

media

Ugrás
1-10 | 15 találat

Megalakult az Európa 2000 médiaszakköre

Centgraf Milán, Sean Sharma, Szabó Márton · 2015. március 27. 10:11

2015. március 5-én tartotta alakuló ülését az Európa 2000 Középiskola Médiaszakköre, melynek vezetője Ledniczky Márton film- és TV-rendező. A szakkörben a diákoknak a "FÖLSZÁLLOTT A PÁVA" c. televíziós tehetségkutató programmal kapcsolatban kell majd elkészíteniük 2 rövidfilmet, 2 írott riportot, 6 blogbejegyzést és 2 Facebook-posztot. A Médiaszakkör tagjai: Centgráf Milán, Finta Dániel, Jazbincsek Veronika, Radó Kristóf, Sean Sharma, Strobán Vivien, Szabó Márton és Trnka Norbert.

 

 

Fotóriport a rendhagyó médiaóráról

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium film- és médiaklubosai · 2015. március 16. 08:49

A szerkesztőségi látogatáson mindenki megtalálta azt, ami iránt legjobban érdeklődik: sporthírek, az online újság szerkesztősége, bulvárhírek, hirdetések, és nem utolsósorban megismerhettük a horoszkópok titkát is.

Szöveg: Nánási Beatrix, Fotók: Grégász Dorottya (médiaszakkörös tanuló), Fegyverneki Gergő (mentortanár), Derencsényi István (Hajdú-bihari Napló)

 

A kulisszák mögött – rendhagyó médiaóra a Napló székházában

Nánási Beatrix · 2015. március 16. 08:38

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium újságírás és média iránt érdeklődő tanulói látogatást tettek Hajdú-Bihar megye legismertebb napilapjának szerkesztőségében egy rendhagyó médiaóra keretében.

A Hajdú-bihari Napló épületébe belépve kedves fogadtatás után az egyik tárgyalóba vezettek minket, ahol Kovács Zsolt szerkesztő-újságíró a Napló korábbi számairól mesélt, miközben mi közelebbről is szemügyre vehettük a régi cikkeket, amik többsége jócskán születésünk előttről maradt fenn.

Látogatásunk még érdekesebbre fordult, amikor elindultunk felfedezni az épület különböző részeit. Bepillantást nyertünk a szerkesztőség életébe, ahol igen barátságos hangulat uralkodik. Mindenki megtalálta azt, ami iránt legjobban érdeklődik: sporthírek, az online újság szerkesztősége, bulvárhírek, hirdetések, és nem utolsósorban megismerhettük a horoszkópok titkát is.

A képgalériában fotókat is megosztunk a rendhagyó médióránkról.

Mi is jártunk Bűvösvölgyben!

Budaörsi Herman Média bloggerei · 2015. március 11. 12:07

A Digitális nemzedék konferencián március 21-én bemutatkozik a Bűvösvölgy Médiaértés Oktatóközpont, ahol a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola diákjai már jártak. Itt  betekinthettünk a média világának kulisszái mögé. Az izgalmas foglalkozásokon részesei lehettünk a játékfilm és híradófelvétel készítésének „greenbox” technika segítségével. Rádióműsort és újságot szerkesztettünk a legmodernebb eszközökkel.  http://tehetseg.hu/aktualis/buvosvolgy-gamifikacio-digitalis-tanarjeloltek

Tehetségtippek Sohonyai Edit írónőtől

Harmat Média Klub: Tóth Róbert, Gyergyák-Blázy Zétény, Ferencz Károly, Bíró Balázs · 2015. március 9. 16:24

A Zuglói ifjúsági Centrumban 2015.02.20-án délután a Harmat Általános Iskola média- és írodalom-szakkörösei vidám beszélgetésen ismerkedtek meg Sohonyai Edit ifjúsági írónővel, aki bemutatta a regényírás és a könyvkiadás nehézségeit, játékos gyakorlatokkal hívta fel a figyelmet a kapcsolatteremtés és a kommunikáció fontosságára. Öszintén beszélgetett a gyerekekkel a kamaszkor égető problémáiról, a továbbtanulás kérdéseiről. Közvetlen és határozott stílusával több diákunkban felkeltette az érdeklődést az írás iránt. Reméljük, sor kerülhet több hasonló összejövetelre.

"Giga-pixeles" térbeli kép 2.

Budaörsi Herman Média bloggerei · 2015. március 7. 22:08

(A "Giga-pixeles" térbeli kép 1. folytatása)

Pénteken dobozokat gyártottunk, mert egy jó filmes nemcsak vág, hanem ragaszt is! :D Majd szombaton lefestettük 6 színnel az 50 kockát. A térbeli faliújság úgy fog működni, mintha giga-pixelekből készülne egy kép. De persze nem lesz muszáj csak síkban kirakni, lehet szoborszerű is az alkotás! A képeken már az utolsó kockákat festjük, majd elkészítjük az első művünket, egy Rubik-kockát, ami kirakásra vár. Azután persze eszünkbe jutott, hogy március 15-re valami mást kellene kitalálni, így megszületett egy „farkasfogas”, óriási 48-as zászló. A "térbeli faliújság" mindenhonnan jól mutat. Kíváncsian várjuk a hermanosok hétfői reakcióit!

"Giga-pixeles" térbeli kép 1.

Budaörsi Herman Média bloggerei · 2015. március 7. 20:54

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola médiamesterei bebizonyították, hogy tényleg nem „kockák”, mert nemcsak számítógépen alkotnak! A március 15-iki projekt keretében nagy vállalkozásba kezdtünk: interaktív, térbeli faliújságot készítünk. (Folytatás a "Giga-pixeles" térbeli kép 2. posztban)

Tehetség-médiaműhely Sárospatakon

Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium - médiaműhely · 2015. március 3. 17:02

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Északkelet-Magyarország egyik legfiatalabb középfokú oktatási intézménye. 2013-ban ünnepeltük iskolánk 20. születésnapját. A történelmi örökségekben és oktatási hagyományokban gazdag településen található gimnázium a hagyományos tanórákon kívül nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Ezzel együtt pedig a témáiban és lehetőségeiben változatos szakkörökre.

Ugrás
1-10 | 15 találat