Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

media

Ugrás
1-10 | 11 találat

Tehetség-médiaműhely Sárospatakon

Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium - médiaműhely · 2015. március 3. 17:02

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Északkelet-Magyarország egyik legfiatalabb középfokú oktatási intézménye. 2013-ban ünnepeltük iskolánk 20. születésnapját. A történelmi örökségekben és oktatási hagyományokban gazdag településen található gimnázium a hagyományos tanórákon kívül nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Ezzel együtt pedig a témáiban és lehetőségeiben változatos szakkörökre.

Röplabda-maraton

Földes média szakkör; Fotók: Plaszkó Noel, Ágh Norbert, Kiss Péter · 2015. március 3. 11:00

24 órás röplabdaversenynek adott otthont iskolánk, a Földes Ferenc Gimnázium február végén. A versenyt a Miskolc Városi Diákönkormányzat szervezte, az egyik ötletgazda és főszervező iskolánk 11-ea diákja, Révai Márton volt, aki Miskolc város diákpolgármestere is. Míg a D tornateremben röplabdáztak, addig az ifjúsági klubban amerikai focibemutató zajlott, illetve beszélgethettek Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózóval is. Tizennyolc iskola, közel kétszáz diákja vett részt a jó hangulatú rendezvényen.

 

Tehetség-médiaműhely Sárospatakon

Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium - médiaműhely · 2015. március 3. 09:41

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium a történelmi örökségekben és oktatási hagyományokban gazdag településen a hagyományos tanórákon kívül nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Erről szól Tehetség-médiaműhely Sárospatakon c. posztunk.

Médiaszakkörösök a salgótarjáni TV-stúdióban

Angyal Dominik, Lehoczki Orsolya, Vincze Bence · 2015. március 3. 07:52

2015. február 26-án a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium médiaszakkörének tagjai látogatást tettek a Salgótarjáni Városi Televízió stúdiójában.

A televízió egyik vezető operatőre, Puskás Ákos tartott tájékoztatót a stúdióban zajló munkákról és az operatőri szakma műhelytitkairól. A szakkör legtehetségesebb résztvevői kipróbálhatták a professzionális kamerákat, megismerhették és fölfedezhették a greenbox-technikát, valamint bepillantást nyerhettek a műsorok vágásának rejtelmeibe. Az érdeklődők választ kaphattak kérdéseikre: milyen elvek szerint szerkesztik a tv-műsorokat, milyen formai követelményeknek kell megfelelni és milyen technikai-szakmai háttér szükséges a televízió működéséhez. Puskás Ákos beavatott bennünket a Magyar Televízió és a vidéki tv-stúdiók együttműködésének szakmai kérdéseibe is.

Képek:

1. A bolyais médiaszakkör tagjai a Salgótarjáni Városi Televízió stúdió bejáratánál gyülekeznek

A salgótarjáni TV-stúdióban - képgaléria

Angyal Dominik, Lehoczki Orsolya, Vincze Bence · 2015. március 2. 23:40

2015. február 26-án a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium médiaszakkörének tagjai látogatást tettek a Salgótarjáni Városi Televízió stúdiójában. (Képszövegek a Médiaszakkörösök a salgótarjáni TV-stúdióban c. posztban)

Bemutatkozik a Kis Herceg Diákújság

K. S. · 2015. február 23. 11:21

A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolában az újságíró-szakkör a tehetséggondozásban lehetőséget nyújt a kommunikáció terén kiemelkedő, az írás iránt kedvet érző tanulók számára az önkifejezésre. Fontos cél: kíváncsiságuk felkeltése a többi ember, a társaik iránt, értelmi és érzelmi intelligenciájuk, pozitív személyiségjegyeik erősítése, anyanyelvi képességeik, stílusuk, kreativitásuk fejlesztése.  A szakkörön tág teret kap az egyéni ötlet, a kezdeményezés. A diáklap egít az iskolai élet szervezésében, a diákközösség összekovácsolásában, az értékek erősítésében.

Az újság 2008 és 2012 között évente 2-3 alkalommal jelent meg nyomtatásban, számonként 200 példányban: http://www.fiumei.hu/khd

2010-ben, majd 2012-ben a Diákújságírók Országos Egyesületének versenyén a legjobb diákújság kategóriában 2. helyezést ért el a lapunk.

Élesben egy rádióstúdióban

Lili, Panna, Dóri · 2015. február 18. 19:47

A hajdúdorogi Mórában több mint 15 éve szerkesztjük a Szófacsaró című iskolaújságot. A hagyományos újságírás megismerése mellett fontosnak érezzük, hogy betekintést nyerjünk a média egyéb területeire is. Ezért látogattunk el személyesen egy valódi rádió stúdióba Hajdúnánásra. Nagy élmény volt számunkra, hogy személyesen is találkozhattunk és beszélgethettünk a környék egyik legismertebb médiaszemélyiségével: Szabó Jánossal. Hallhatjuk őt rendszeresen a hajdúnánási rádióban, láthatjuk a tévében műsorvezetőként, de nagyon sok dorogi és debreceni eseményen konferált már. Bemehettünk egy élő, egyenes adás közben a stúdióba, hogy testközelből megnézhessük, hogy működik egy rádióadás. Interjút is készíthettünk vele, amiből megtudhattuk, hogy már ősidők óta egymaga intézi a nánási rádió minden ügyét a műsorvezetés mellett. Azt is elmondta, hogy a véletlen folytán került erre a pályára, amikor középiskolás korában belekóstolt az iskolai tévézésbe.

Médiás vagy? Pályázz te is!

Panna, Lili, Timi · 2015. február 18. 19:40

Már hosszú évek óta ilyenkor február tájékán nagy izgalommal készülünk a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára. Elmondhatjuk, hogy van némi tapasztalatunk, hiszen már több mint tíz éve rendszeresen pályázunk egyéni írásokkal és a hajdúdorogi Móra iskola diáklapjával, a Szófacsaróval. Nyolc alkalommal értünk el kiemelkedő helyezést, 2011-ben pedig az év diáklapja voltunk. Akkor még mi sem gondoltuk, hogy ilyen sikersorozat vár ránk.

Élesben egy rádióstúdióban

Urbán Emese, Dálnoki Dóra · 2015. február 18. 17:21

A hajdúdorogi Mórások médiaszakköre hagyományt teremtett azzal, hogy kéthavonta megjelenteti Szófacsaró című diáklapját. A diákoknak és szülőknek egyaránt szóló információk olyan gyerekekről szólnak, akik különböző területen tehetségesek. Így az állandó szerkesztők mellett írhat bele bárki, aki kedvet érez arra, hogy érzéseit, gondolatait, kritikáit megfogalmazza.

Ugrás
1-10 | 11 találat