Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetség-médiaműhely Sárospatakon

Tehetség-médiaműhely Sárospatakon

Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium - médiaműhely · 2015. március 3. 17:02

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Északkelet-Magyarország egyik legfiatalabb középfokú oktatási intézménye. 2013-ban ünnepeltük iskolánk 20. születésnapját. A történelmi örökségekben és oktatási hagyományokban gazdag településen található gimnázium a hagyományos tanórákon kívül nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Ezzel együtt pedig a témáiban és lehetőségeiben változatos szakkörökre.
Ezek közé tartozik például az a szakmai műhely is, ahol a diákok megismerhetik, valamint kipróbálhatják magukat a média világában. Mindezt olyan feladatokon keresztül, mint a felvételek készítése, vágás, háttérmunkák, interjúk készítése. Sokszor feladatunk az iskolai rendezvények megörökítése, azok utómunkálatai. Öröm számunkra, amikor saját videókat is készíthetünk. Egy remek kis csapat állt össze az elmúlt években, ami állandó létszámmal tud működni. Ennek köszönhetően egy kis családként tudunk együtt dolgozni a stúdióban, ami az iskolánk közreműködésével jól felszerelt: saját kamerával, számítógépekkel, mikrofonokkal, és további, a munkához szükséges eszközzel rendelkezik.  Az egyik legnagyobb projektünk kapcsán készült el első komolyabb munkánk, egy karácsonyi üdvözlő videó, amelynek forgatókönyvét mi magunk írtuk, a videóban szereplő diákokat és tanárokat mi magunk szerveztük be és minden egyéb utómunkálatot is mi végeztünk.
Nem ritka, hogy egy-egy versenyen meg is mérettettük magunkat - változó sikerrel.
A médiaműhely arra is lehetőséget adott az idejáró fiataloknak, hogy akik ezt a területet választották továbbtanulásként, jobban fel tudtak készülni egy-egy felvételire. Ma pedig már felsőfokú tanulmányaikat ennek megfelelő szakirányon tanulják tovább például Egerben.
Fontos számunkra, hogy az általunk elkészített munkák minél több emberhez eljussanak, megismerjenek minket. Ebben nagy segítséget jelent a "Tizenkettő nem egy tucat!" című pályázat. Reméljük, hogy a jó hangulattal együtt idén is egy eredményes tanévet tudhatunk majd magunk mögött.
Karácsonyi videónk ezen a közvetlen linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=2z0M5vYMz80)