Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

sport

9 találat

Cum Deo pro Patria et Libertate!

Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI Médiaszakkörösei · 2015. március 30. 09:44

 „Üzenem a jövőbeli gyermek nemzedéknek Magyarországon, hogy tiszteljék hazájukat és becsüljék, hogy ezen a földön élhetnek. Őrizzétek meg értékeit és emlékeit! Beszéljetek róla úgy, mintha kincs lenne!” (II. Rákóczi Ferenc)

Intézményünk, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiemelten fontos feladatnak tartja múltunk ismeretét, történelmünk nagy alakjainak tiszteletét, megbecsülését. Széchenyi István gondolatát – „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn” – igyekszünk diákjainknak továbbadni, hogy ezek az értékek velük, bennük folytatódhassanak. A múltőrzés és hagyománytisztelet jegyében kerül megrendezésre iskolánkban már évek óta névadónk születésnapjához kapcsolódóan a Rákóczi–hét.

Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei középiskolák találkozója Salgótarjánban

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium médiaszakköre · 2015. március 28. 21:18

2015. március 26-28-a között a Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban rendezték meg a XIV. Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei középiskolák találkozóját.
A Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei középiskolák szövetsége a két Bolyai kultuszának ápolására jött létre. 1998-ban Kecskemétről indult el a Bolyai nevet viselő középiskolák összefogását célul kitűző mozgalom. Az intézmények vezetői 2002-ben Ócsán kinyilvánították szándékukat, miszerint évente más-más helyszínen rendezik meg a Bolyai-iskolák találkozóját.
A résztvevő diákok és tanárok idén is összesen kilenc települést képviseltek az iskolában: Aknaszlatinát (Kárpátalja), Budapestet, Kecskemétet, Ócsát, Marosvásárhelyt, Mosonmagyaróvárt, Szombathelyet, Salgótarjánt és Zentát.

Biciklibarát iskola - Timelapse videó

Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI Médiaszakkörösei · 2015. március 25. 08:19

biciklibarat_iskola_-_timelapse_-_ii.rakoczi

Tanulóink és pedagógusaink döntő többsége minden reggel kerékpárral érkezik meg iskolánkba.
Lássuk, milyen egy átlagos reggel a "kerékpártároló szemszögéből".

Ovi foci után Suli foci

zs · 2015. március 20. 14:39

A jászsági OVI FOCI 2015-bajnokság győztese a jászberényi Szivárvány Óvoda csapata lett, ezzel átvehették a legjobbaknak járó aranykupát. Második helyen a jászberényi Gézengúz Óvoda nagycsoportos focistái végeztek, harmadikok pedig a jászberényi Kuckó Óvoda által kiállított Sasok csapata lett.

A Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Jászberényi Futball Clubbal együttműködésben szervezte meg idén első ízben az OVI FOCI-Bajnokságot, hogy Jászberény tehetséges nagycsoportos óvódásai összemérhessék futballtudásukat.

A kezdeményezés olyan sikeres lett, hogy a sok jelentkező miatt két fordulót kellett indítani. A döntőbe, amelyet 2015. február 16-án rendeztek meg a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola tornacsarnokában, végül négy csapat került: a jászberényi Szivárvány Óvoda, a Gézengúz Óvoda és a Kuckó Óvoda két csapata. 

Családokkal a családokért - roma családi és sportnap

Sinka Klára, Máté János Attila · 2015. március 13. 22:13

A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola 2015. március 20-án tartja roma családi és sportnapját.

Iskolánk ötödik éve egyre nagyobb sikerrel szervez roma családi napot. A program célja a közösségformálás, a hagyományápolás és a szórakoztatás. A vendégeknek ilyenkor meg tudjuk mutatni iskolánk roma tehetségeit is.

A reggelt diákjaink fellépésével kezdjük. Közösen elénekeljük a cigány himnuszt, majd a citera szakkör tagjai zenélnek nekünk. Ezután válogatás következik a korábbi projektek fellépéseiből. A 4. osztályosok hagyományos cigánytáncokat fognak táncolni a szüleikkel. A nap első harmadát egy rövid videóval zárjuk, amelyben bemutatjuk, mi történt eddig velünk a tanévben.

A második részben mindenki az érdeklődése szerint választhat elfoglaltságot. Aki sportolni szeret, benevezhet a sorversenyre vagy erőnléti versenyre, pingpongozhat, tollasozhat, de lesz csocsó, slackline és trambulin is. Lehet még kézműveskedni, táblajátékozni vagy filmet nézni.

Harcművészeti és Kaszkadőr Kör

A Kocka Kör médiaszakkör tagjai · 2015. március 12. 09:35

A természettudományos ismeretek harcművészeti alkalmazásai témakörre épülő OPER-6119G pályázat keretében keresik a Kocka Kör Harcművészeti és Kaszkadőr Körének tagjai a kapcsolatot a biológia, fizika, történelem stb. tárgyak és a Jiu Jitsu (japán eredetű harcművészet) között minden kedden és csütörtökön 18.00-19.30 között a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében. A tréningek a korosztály tekintetében (is) nyitottak: így akár a nagyszülők és unokák is együtt edzhetnek. Várunk minden kedves érdeklődőt!

A grizzly nyomában

A Kocka Kör médiaszakkör tagjai · 2015. március 12. 09:21

Az OPER 6119G pályázat keretében február 21-én a debreceni jégcsarnokban került sor a grizzly-témakörre épülő intenzív programra. A program szervezői és résztvevői a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület tagjaiból verbuválódtak.

Röplabda-maraton

Földes média szakkör; Fotók: Plaszkó Noel, Ágh Norbert, Kiss Péter · 2015. március 3. 11:00

24 órás röplabdaversenynek adott otthont iskolánk, a Földes Ferenc Gimnázium február végén. A versenyt a Miskolc Városi Diákönkormányzat szervezte, az egyik ötletgazda és főszervező iskolánk 11-ea diákja, Révai Márton volt, aki Miskolc város diákpolgármestere is. Míg a D tornateremben röplabdáztak, addig az ifjúsági klubban amerikai focibemutató zajlott, illetve beszélgethettek Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózóval is. Tizennyolc iskola, közel kétszáz diákja vett részt a jó hangulatú rendezvényen.

 

Ép testben ép lélek - A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola friss sporteredményei

Bettina, Imre, Lili · 2015. március 2. 15:43

Iskolánk sportéletének sokszínűségét februári eredményeink is bizonyítják. A legfényesebb érmeket röplabdázóink, kötélugróink és aztaliteniszezőink nyakába akasztották.

2015. február 20-án az Aztalitenisz Diákolimpia országos döntőjében Csutár Konrád egyéni III. helyezett lett. Ezt január 17-én a megyei forduló előzte meg, ahol Konrád kivívta magának a továbbjutást. A Diákolimpia megyei döntőjén bronzérmes lett Oláh László, valamint lányaink (Rőczey Sára és Biriszló Kíra) IV. és VI. helyet szereztek.

Az előző tanévben röpiseink minden versenyen taroltak. Aranyérmesek lettek az Országos Strandröplabda Bajnokságon III. korcsoportban, IV. korcsoportban pedig övéké volt a második hely. Szintén második helyet szereztek a Diákolimpia országos döntőjén.

http://www.fiumei.hu/node/18965

Legfrissebb sikerüket 2015. február 23-án érték el, amikor a városi döntőről I. helyezéssel tértek vissza.

9 találat