Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

sport

3 találat

Röplabda-maraton

Földes média szakkör; Fotók: Plaszkó Noel, Ágh Norbert, Kiss Péter · 2015. március 3. 11:00

24 órás röplabdaversenynek adott otthont iskolánk, a Földes Ferenc Gimnázium február végén. A versenyt a Miskolc Városi Diákönkormányzat szervezte, az egyik ötletgazda és főszervező iskolánk 11-ea diákja, Révai Márton volt, aki Miskolc város diákpolgármestere is. Míg a D tornateremben röplabdáztak, addig az ifjúsági klubban amerikai focibemutató zajlott, illetve beszélgethettek Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózóval is. Tizennyolc iskola, közel kétszáz diákja vett részt a jó hangulatú rendezvényen.

 

Ép testben ép lélek - A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola friss sporteredményei

Bettina, Imre, Lili · 2015. március 2. 15:43

Iskolánk sportéletének sokszínűségét februári eredményeink is bizonyítják. A legfényesebb érmeket röplabdázóink, kötélugróink és aztaliteniszezőink nyakába akasztották.

2015. február 20-án az Aztalitenisz Diákolimpia országos döntőjében Csutár Konrád egyéni III. helyezett lett. Ezt január 17-én a megyei forduló előzte meg, ahol Konrád kivívta magának a továbbjutást. A Diákolimpia megyei döntőjén bronzérmes lett Oláh László, valamint lányaink (Rőczey Sára és Biriszló Kíra) IV. és VI. helyet szereztek.

Az előző tanévben röpiseink minden versenyen taroltak. Aranyérmesek lettek az Országos Strandröplabda Bajnokságon III. korcsoportban, IV. korcsoportban pedig övéké volt a második hely. Szintén második helyet szereztek a Diákolimpia országos döntőjén.

http://www.fiumei.hu/node/18965

Legfrissebb sikerüket 2015. február 23-án érték el, amikor a városi döntőről I. helyezéssel tértek vissza.

Tehetségek találkoztak - avagy bekukkantottunk a sportkulisszák mögé

Panna, Lili · 2015. február 16. 12:17

Felemelő élményben volt részük azoknak a hajdúdorogi tehetséges diákoknak és szüleiknek, akik egy pénteki napon egy sikeres pályázat kapcsán Debrecenben személyesen találkozhattak, beszélgethettek, fotózkodhattak és saját labdájukat dedikáltathatták a Fradi NB I-es női kézilabdacsapat tagjaival. Nem sokan jutnak el egy ilyen szintű bajnoki mérkőzés kulisszái mögé.

Ez a nap minden szempontból tartalmasnak bizonyult, hiszen a Debreceni Egyetem falai között barangolhattak, megnézték a könyvtárat és a Földtani Intézet ásványgyűjteményét is. A sok érdekesség hallatán jó néhányan megfogalmazták, hogy egyszer majd itt szeretnének tanulni. Ezután irány a Cinema City, ahol mindannyian kikapcsolódhattak egy könnyed családi vígjátékkal.  Egy finom kaja után pedig a lazító programot a DVSC-TVP-AQUATICUM - FTC-REAL CARGO HUNGARIA NB I-es női kézilabda-mérkőzés zárta. Remek volt ez a nap gyereknek, pedagógusnak, diákmentornak és szülőnek egyaránt.

3 találat