Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

blog.tehetseg.hu

Ugrás
1-10 | 17 találat

Hernádkakon a SPriNt Tanodában jártunk

SPN Médiaszakkör · 2015. július 1. 07:26

Áprilisban ellátogattunk a "kicsikhez" a hernádkaki SPriNt Tanoda diákjaihoz, ahol a médiaszakkör tagjai közül sokan mentorkodnak. Egy kreatív foglalkozást örökítettünk meg, a jó hangulatú alkotómunka és a remek közösség a legjobb példa arra, hogy az alkotás öröm! A gyerekek a PLACEbo- (Hely és hatás-) projekthez készítettek észlelési térképet.

Tárlat-túra: Üveges Tamás kiállítása a Miskolci Galéria Petró-házában

SPN Médiaszakkör · 2015. július 1. 07:04

Nem ez az első eset, hogy kiállításmegnyitót örökítünk meg, s ezúttal is örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Február 4-én Vass Tibor kiállításán voltunk a Feledy-házban, február 25-én pedig másik  tanárunk, Üveges Tamás tárlatán a Petró-házban. A kiállítást egyébként Vass Tibor nyitotta meg. A tárlat érdekessége, hogy a fotókat és a hozzájuk, róluk, általuk inspirált szövegeket együtt tekinthette meg a közönség. A képek a kiállításban március 15-én, a Tárlat-túra c. rendezvényen készültek, amelyen az alkotó mutatta be a kiállítást a közönségnek.

A csapat!

SPN Médiaszakkör · 2015. július 1. 06:55

Végre az SPN Médiaszakkörről is készült egy közös fotó! Eddig csak mi fotóztunk, most rólunk készítettek képet. A miskolci Színészmúzeum előtt készült képen majdnem mindenki rajta van! Ígérjük legközelebb a most hiányzókat is becserkésszük és megörökítjük :-)

Köszönjük a mentoroknak a képet!

Számokba fojtva

Józsa István · 2015. június 29. 10:34

Ha a gyermekre a nevelés során nem egy dinamikusan fejlődő lényként tekintünk, aki valahonnan jön és valahová tart, hanem egy adott helyzet alapján statikusan ítélkezünk felette, azzal betegítjük, jövőképét romboljuk. Ez összefügg a "rossz" iskola prioritásaival: óraszámok, negyvenöt perces tantárgyak, osztályzás... Amikor nem a természetes fejlődést segítjük (fejlesztjük), hanem csak kifogástalanul adminisztrálunk, "korrekt" módon szakmai protokollokat alkalmazunk.

Jóságfal és Kiscsillagok

Kovács Eszter és Dézsi Ferenc · 2015. június 15. 17:43

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola idei Családi Napja bővelkedett izgalmasabbnál izgalmasabb programokban, a játékos vetélkedők és ügyességi versenyek mellett itt mutatkozhattak be az iskola alsó tagozatosai közül azok a gyerekek, akik a legügyesebbek voltak a Kiscsillag születik című tehetségkutató műsorunkon.
A színpadon érdekesebbnél érdekesebb műsorok váltották egymást, melyeket a közönség biztató és hálás tapssal, a zsűri pedig apróbb ajándékokkal honorált.
Ezen a napon köszöntöttük tanárainkat is pedagógus nap alkalmából, akik közül az idei évben a legkeményebben és legeredményesebben dolgozók elismerő oklevelet kaptak. A továbbiakban felavatásra került a Jóságfal, mely az iskolai könyvtárban található, és az elmúlt tanévben az iskola két olyan tagjának a tenyérlenyomatát tartalmazza, akiket a diákok a legjobb lelkű embereknek választottak.

Nevezetességeink

Bor Gergely és Farkas Dalma · 2015. június 15. 17:32

A békéscsabai várostörténeti vetélkedőn a résztvevő iskolák csapatainak a város nevezetességeinél kialakított állomásokon kellett tanúbizonyságot adniuk Békéscsabával kapcsolatos ismereteikről. A versenyt megtisztelte jelenlétével városunk polgármestere is, aki a következőképpen köszöntötte a verseny résztvevőit:
„Nagyon fontos, hogy az itt felnövőket, az itt tanulókat és a városhoz kötődőket itt tartsuk. Mi, akik tudunk tenni azért, hogy erősebb kötődés alakuljon ki a fiatalokban Békéscsaba iránt, össze kell fognunk és ezt elő kell segítenünk. A mai eseményt azért tartottam fontosnak, mivel ezáltal is erősíteni tudjuk az érzelmi kötődést és felhívni a figyelmet környezetünk szépségeire, értékeire.

Munkácsy - Reload

Krista Rita és Kovács Péter · 2015. június 15. 10:40

A Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület és a Budapest Bank Békéscsabáért program Munkácsy – Reload élőképek pályázatának díjátadó ünnepségét június 12-én délelőtt rendezték meg a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A pályázat keretében Munkácsy három kiválasztott munkáját – melyek címe a Kutyacsalád, A falu rossza, Az újoncozás – kellett élőképként megjeleníteni a résztvevő iskolák csapatainak. Az élőképeket le kellett fotózni, és így kellett beküldeni a szakmai zsűrinek. Iskolánk élőképe az újoncozásról elnyerte az első helyet.

Egy család vagyunk

Kovács Eszter és Dézsi Ferenc · 2015. június 15. 10:27

Iskolánk hagyományos június eleji programja a Családi Nap, melyet június 6-án rendeztünk meg. A programról bővebben a Jóságfal és Kiscsillagok c. posztban olvashatsz.

Városismeretből felsőfokon

Bor Gergely és Farkas Dalma · 2015. június 15. 09:45

Városunkban városismereti vetélkedőt rendeztek Ugrai Gábor bácsi, történelemtanárunk vezetésével. A vetélkedőről részletesebben a Nevezetességeink c. posztban olvashatsz.

Ugrás
1-10 | 17 találat