Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségpont: Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Blogposztok

Adatok
9 találat

Elképesztő dokumentumfilm

Papp Zsolt · 2015. március 30. 19:34

hajduboszormeny_foterenek_felujitasa

Tiéd a filmvászon! címmel tartott filmklubot a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium médiaműhelye az elmúlt év diákfilm terméséből. Bemutatták Tóth László 11. e osztályos tanuló produkcióját is, mely a város főterének másfél évig tartó felújítását dokumentálja. Majd 10 órányi nyersanyagból és több száz fotóból készült a negyedórás film. 

Bocskais diákok a Tehetség Piactér-programban

Sóvágó Panna, Bakó Zsanett, fotó: Tóth Júlia · 2015. március 11. 19:24

Tizenhárom szerencsés diák vehet részt a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumból a MATEHETSZ Tehetség Piactér pályázatán az idei évben. Az iskola nagy létszámmal képviselteti magát a programban, amelynek keretein belül minden résztvevő kap egy mentort, aki támogatást nyújt nekik tehetségük kibontakoztatásában. Eredményes együttműködést kívánunk!

A sorok közül bújnak elő a tehetségek

Kiss Beatrix · 2015. március 10. 19:26

„Hé, te is olvastad, hogy tetszett?” Ez a teljesen hétköznapi mondat volt az elindítója egy olyan kezdeményezésnek, mely egyedi manapság a középiskolákban. Egy önképzőkörnek, amely a múlt héten tartotta ötvenedik találkozóját a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban.

Két éve vettem észre, hogy milyen sok diák kezében van könyv a folyosón, és hogy hányan olvasnak az iskola udvarán szép időben. Arra gondoltam, milyen jó lenne ezeket az embereket összehozni, hogy kibeszélhessék magukból az olvasmányélményeiket, és esetleg másoknak is átadhassák azokat. Így indítottam útjára az akkor még Olvasókörnek nevezett csoportot 2013 októberében öt taggal, akik között volt 11 éves, és 17 éves is. Azzal teljesen tisztában voltam, hogy ha ezt szakkörként ajánlom a diákoknak, akkor azonnal a kötelező feladatok és egy tanár felügyelete fog eszükbe jutni. Pontosan ez volt az, amit el akartam kerülni, így végül egy jó barátom segítségével ketten vettük át a „pedagógusi szerepet”.

Boncolástól a pszichológiáig - képgaléria

Sóvágó Panna és Bakó Zsanett, Fotó: Bíróné Márkus Andrea · 2015. február 16. 20:44

Félegyházi Andrea dietetikus-jelölt és Pálóczi Brigitta betegápolást hallgató előadása az egészségügyi karokról

Gergely Adrienn a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karáról tart ismertetőt

Dr. Török Éva tanársegéd a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar képzési programjáról tájékoztatja a diákokat

Boncolástól a pszichológiáig

Sóvágó Panna, Bakó Zsanett · 2015. február 16. 20:35

5 nap, 51 előadó, több száz érdeklődő - számokban így jellemezhető a január utolsó napjaiban megrendezett Pályaorientációs hét a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban. A már nyolcadik alkalommal megtartott, a tanulók továbbtanulását segítő eseménysorozat nagy népszerűségnek örvendett a felsőbb éves diákok körében. Jó gyakorlatunk az Új Nemzedék Plusz bázisiskolai programjában is szerepel.

Képekben: Pályaválasztástól az igazgatói székig

Sóvágó Panna és Bakó Zsanett, Fotó: Tóth László · 2015. február 16. 20:25

 „Lehetetlent nem ismerek, a csodára várni kell… néhány napot” Jánosi Imre vállalkozó 

Az est házigazdája Ábrók Kamilla, vendégeink Jánosi Imre és Fülep Zsolt vállalkozók, szervezőtanár Molnárné Kövér Ibolya

 „ A csúcsra fel kell kapaszkodni, mert oda az embert fel nem viszik”. Jánosi Imre vállalkozó 

 „Ha elmész egy lehetőség mellett és nem veszed fel, felveszi más” Fülep Zsolt üzletember

 „Pályaválasztástól az igazgatói székig” 

„Pályaválasztástól az igazgatói székig”

Sóvágó Panna, Bakó Zsanett · 2015. február 16. 20:14

Sikeres szülői életpályákat bemutató foglalkozáson vehettek részt január 27-én a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói. A találkozó egy három alkalomból álló sorozat nyitánya volt a MATEHETSZ "Tehetséghidak – csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítása" című projektjén belül. Ez a program azért jött létre, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok minél szélesebb rálátást kapjanak a munka világára.

9 találat