Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

nyelv

5 találat

Angol nyelvű színjátszók Veszprémben

Lőrincz Kitti, Mim Klaudia · 2015. április 27. 22:07

angol_nyelvu_dramafesztival_veszpremben_-_the_others

A pécsi ÁFG drámacsoportja díjözönnel tért haza Veszprémből a múlt héten a 7. Angol Nyelvű Drámafesztiválról. A The Others néven induló színjátszóink megkapták A legjobb társulat különdíját, A legjobb férfi mellékszereplőnek, valamint A legígéretesebb ifjúsági kezdeményezésnek járó elismerést. Ehhez a páratlan sikerhez mindannyian gratulálunk.

Olasz mindenkinek!

Hásás Dóra · 2015. április 26. 11:13

A mai alkalommal 2015.04.21-én a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium emelt olaszóráján vehettem részt. Az iskolánk már több éve biztosít a PSG-s diákok számára emelt óraszámú oktatást számos területen, mint például: a matematika, a fizika, a biológia, a történelem és az idegen nyelvek. Ezeket az órákat olyan tanulók veszik fel, akik egyes tantárgyakkal sokkal mélyebben, részletesebben akarnak foglalkozni, legyen az a továbbtanulás vagy a tudás utáni vágy miatt. Ha valaki felveszi ezt, az azt jelenti, hogy emelt óra számban tanulja az anyagokat, illetve a középszintű érettségi mellett az emelt érettségire is párhuzamosan felkészít. A 12. évfolyamban már van lehetőség ennek igénybevételére, és ha lehetőségünk és lelkesedésünk is megvan, folytathatjuk a 13. évfolyamban is.

Festival d'Italiano

Porkoláb Anita, fotók: Serbán Bernadett · 2015. április 21. 20:47

2015. március 27. és 28. között Szegeden a Tömörkény Gimnáziumban megrendezésre került a Festival d'Italiano országos olasz verseny, amelyen 700 diák vett részt. Iskolánkból öt tanuló indult a versenyen. Nagy Judit, Serbán Bernadett, Kerekes Csilla és Somogyi Zsófia 13. d. osztályos tanulók kultúrtörténeti csapatversenyen vettek részt, míg Czakó Viktória szintén 13. d. osztályos tanuló élőbeszéd kategóriában indult és ért el első helyezést.

Könnyen megy a nyelvtanulás

Szentesi Koszta Médiakör Rozmis Edina · 2015. április 18. 17:26

"Különleges tehetséged van. Van valami, amit mindenki másnál jobban csinálsz. Amikor felfedezed a tehetséged, lesz valami, amit szeretsz csinálni. Áldás, amivel születtél."  (Mabel Katz)

Nyelvi tehetségek versenyeztek Salgótarjánban

Faragó Péter · 2015. április 14. 23:31

Idén először két nyelven is civilizáció-versenyt rendeztek a Salgótajáni Általános Iskola Gagarin Tagiskolájában. A résztvevő csapatok angol nyelven ötödik alkalommal mérték össze tudásukat, a németül tanulók pedig először találkoztak ilyen jellegű versenyen. A megnyitót a 7. osztályosok angol nyelvű műsora tette érdekessé, akik nemrég Nagy-Britanniában is jártak, ahol a nyelvet gyakorolták. A vendéglátó iskola nyolcadikos tanulói fergeteges táncot is bemutattak a megnyitón.

5 találat