Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

rádiózás

6 találat

A szolnoki AKTÍV Rádióban jártunk - képriport

Szandaszőlősi Médiaszakkör (SZMSZ), Balogh Éva, Lovass Tamás · 2015. május 14. 11:45

A szolnoki AKTÍV Rádiós riporthoz tartozó képgaléria. Az élménybeszámolót ezen a linken olvashatják: http://blog.tehetseg.hu/2015/05/13/szolnoki-aktiv-radioban-jartunk

 

A szolnoki AKTÍV Rádióban jártunk

Szandaszőlősi Médiaszakkör, Balogh Éva, Lovass Tamás · 2015. május 13. 14:26

A Szandaszőlősi Médiaszakkör, ahogy magunkat nevezzük, rövidítve egyszerűen SZMSZ, lehetőséget kapott több szolnoki hírközlési vállalatba való bejutásra.

A szakkörvezetőnkkel sikerült először a szolnoki AKTÍV Rádióba ellátogatnunk egy verőfényes szerdai napon. A szakkörvezetőnk ragaszkodott hozzá, hogy csak a tanítási órák után indulhatunk el, így nagy bánatunkra meg kellett írni a történelem-témazárót is utolsó órában. Viszont utána egyből indultunk is busszal be a városba, Szolnokra. Igaz Szandaszőlős is a város részét képezi, de akár önálló településként is megállná a helyét, amire a történelemben már volt is példa (mégiscsak hasznos a történelem).

A beszéd élteti

Mátrai Cynthia és Wolf Martin · 2015. május 12. 21:38

Babaitisz Jorgosz Andreaszt, a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákját mindig is érdekelte a média. 13 éves volt, amikor körvonalazódott benne az elképzelés, hogy a rádiózással szeretne foglalkozni. Az általános iskolájában megalapította a Suli rádiójukat, melynek köszönhetően elmehetett egy felvételre a Magyar Rádióba. Ott a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorát rögzítették. Azóta is részt vesz a felvételeken: minden pénteken beszélget a kortársaival a mikrofon előtt kamaszokat érintő közérdekű témákról.
Emellett 2014 augusztusa óta könnyed, zenés adó, a Best Rádió műsorvezetője. Itteni munkáját idén a Due Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán is elismerték: Az év diákrádiósa kategóriában 3. helyezést ért el egyik rádiós műsorával. Május 8-án vehette át a harmadik helyezésért járó díjat.

A siker hullámhosszán

Mátrai Cynthia és Wolf Martin · 2015. május 12. 21:21

Babaitisz Jorgosz Andreasz a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium diákja. Hogy mitől különleges? Megszelídíti a szavakat: a Dürer stúdiójában rádiózik, dalszövegeket ír, beszél. Ebben az évben a VMG tehetségkutatóján a Pedál nélkül elnevezésű banda az ő dalszövegével megnyerte a közönségdíjat. Eddigi eredményeiben sok munka van. Még csak egy éve jár iskolánkba, de a kisugárzása elsöpört mindenkit. Már rajongói is vannak a fiatal rádiósnak, aki évekkel ezelőtt elhatározta, hogy felnőttként a beszéddel szeretné keresni a kenyerét.

Fehérvári díjazottak a DUE-sajtófesztiválon

Táska Rádió médiaszakkör · 2015. május 9. 09:46

Pénteken zajlott a Millenárison a DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja. Az egész napos programsorozat egyik legfontosabb eseménye a 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetése volt, ahol 3 kategóriában is székesfehérvári diákokat hirdettek a legjobbnak. A győztesek a Táska Rádió műsorvezetőiként készítették pályamunkáikat.

Május 8-án, pénteken rendezték a 22. DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A programok között a résztvevők számos hírességgel találkozhattak, beszélgethettek a közönségtalálkozókon, mint például Gundel Takács Gáborral, Harsányi Leventével, Vágó Pirossal, Tóth Gabival vagy Feke Pállal. A nap legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetése volt, ahol 3 kategóriában is székesfehérvári diákokat hirdettek ki a legjobbnak. A győztesek a Táska Rádió műsorvezetőiként készítették pályamunkáikat.

6 találat