Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Fehérvári díjazottak a DUE-sajtófesztiválon

Fehérvári díjazottak a DUE-sajtófesztiválon

Táska Rádió médiaszakkör · 2015. május 9. 09:46

Pénteken zajlott a Millenárison a DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja. Az egész napos programsorozat egyik legfontosabb eseménye a 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetése volt, ahol 3 kategóriában is székesfehérvári diákokat hirdettek a legjobbnak. A győztesek a Táska Rádió műsorvezetőiként készítették pályamunkáikat.

Május 8-án, pénteken rendezték a 22. DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A programok között a résztvevők számos hírességgel találkozhattak, beszélgethettek a közönségtalálkozókon, mint például Gundel Takács Gáborral, Harsányi Leventével, Vágó Pirossal, Tóth Gabival vagy Feke Pállal. A nap legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetése volt, ahol 3 kategóriában is székesfehérvári diákokat hirdettek ki a legjobbnak. A győztesek a Táska Rádió műsorvezetőiként készítették pályamunkáikat.

ZENEI KATEGÓRIA ÁLTALÁNOS ISKOLA: 1. helyezés - Egyedi Cintia (Teleki Blanka Gimnázium), Komáromi Klaudia és Lánczos Patrik (Vasvári Pál Gimnázium), Arany Endre (Lánczos Kornél Gimnázium)

ZENEI KATEGÓRIA KÖZÉPISKOLA: 1. helyezés - Szárneczky Fanni és Balog Péter (Lánczos Kornél Gimnázium)

TEMATIKUS KATEGÓRIA KÖZÉPISKOLA: 2. hely - Tóth Lili, Kürti Boróka és Ihász Áron (Lánczos Kornél Gimnázium)

A díjazott diákrádiósok így nyilatkoztak:

Egyedi Cintia: „A pályázatunk a Kultúraktuál c. műsor egyik adása volt. Ez, ahogy a neve is mutatja, mindig friss és érdekfeszítő, mondjuk, ez a két kulcsszó. Szerintem mi azért nyertünk, mert szeretjük, amit csinálunk, és ezt lehet hallani!

Balog Péter: „A pályázatunkat a Cseh Tamás Programban feltörekvő ifjú zenekarainak egyikéről, a Sky Fanaticról készítettük, így az egyik kedvenc zenei stílusommal, a reggae-vel és a ska-val foglalkoztunk. Szerintem ma az a jó rádiós, aki nemcsak meg tud felelni a rádiózás követelményeinek, műfajainak, hanem természetesen képes beszélni: a hallgatóknak ez tetszik. A pályázatra több adással is készültem, most ez volt a nyerő. Nagyon sok biztatást kapok, és jól esik az elismerés. Többek között a DUE egyik elnökségi tagja, Herczeg Zsolt is rámírt, hogy jó helyre került a díj – ennek nagyon örültem.”

Szárneczky Fanni: „Felkészültség és lazaság – szerintem ez volt az, ami a mi adásunkban tetszett. Énekelek egy amatőr bandában, az Absolute Specialben, így a zenés műsorok különösen közel állnak hozzám. A Cseh Tamás Program nyertesei közül sok együttest megszerettem; sem a zene, sem a rádió nélkül nem tudom elképzelni az életemet.”

Tóth Lili: „Nekem ez volt életem első rádiós próbálkozása: a Lánczosos alkotóhéten a hírszerkesztő csoportban dolgoztam, itt készítettük a pályázatra leadott hírblokkot. A legjobban azt élveztem ebben a munkában, hogy számomra minden anyag valódi élmény volt, kicsit belecsöppentem mindenbe, amiről hírt írtam. Azóta én vagyok a Táska Rádió egyik hírolvasója, nagyon megszerettem.”

Kürti Boróka: „Én nem gondoltam volna, hogy a hírszerzés és az igazi hírekre való rátalálás ilyen nehéz feladat. Aztán persze beindult és működött a megírás és a felvétel. Annak örülök, hogy a zsűri szakmailag ezt a legjobbnak ítélte, hiszen itt első helyezettet nem hirdettek.”

A Táska Rádióban Székesfehérvár több mint tíz általános és középiskolájából mintegy 60 diák jár rádiózni. A meghirdetett tagtoborzók után tréningen vesznek részt a gyakornokjelöltek, és ezt követően csatlakozhatnak a stábhoz mint riporterek, műsorvezetők, szerkesztők vagy technikusok. A rádió senkit nem utasít el: a szlogen – 97.5 Táska Rádió, TE IS BELEFÉRSZ! – valódi jelmondat.