Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

pedagógia

5 találat

Számokba fojtva

Józsa István · 2015. június 29. 10:34

Ha a gyermekre a nevelés során nem egy dinamikusan fejlődő lényként tekintünk, aki valahonnan jön és valahová tart, hanem egy adott helyzet alapján statikusan ítélkezünk felette, azzal betegítjük, jövőképét romboljuk. Ez összefügg a "rossz" iskola prioritásaival: óraszámok, negyvenöt perces tantárgyak, osztályzás... Amikor nem a természetes fejlődést segítjük (fejlesztjük), hanem csak kifogástalanul adminisztrálunk, "korrekt" módon szakmai protokollokat alkalmazunk.

Jóságfal és Kiscsillagok

Kovács Eszter és Dézsi Ferenc · 2015. június 15. 17:43

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola idei Családi Napja bővelkedett izgalmasabbnál izgalmasabb programokban, a játékos vetélkedők és ügyességi versenyek mellett itt mutatkozhattak be az iskola alsó tagozatosai közül azok a gyerekek, akik a legügyesebbek voltak a Kiscsillag születik című tehetségkutató műsorunkon.
A színpadon érdekesebbnél érdekesebb műsorok váltották egymást, melyeket a közönség biztató és hálás tapssal, a zsűri pedig apróbb ajándékokkal honorált.
Ezen a napon köszöntöttük tanárainkat is pedagógus nap alkalmából, akik közül az idei évben a legkeményebben és legeredményesebben dolgozók elismerő oklevelet kaptak. A továbbiakban felavatásra került a Jóságfal, mely az iskolai könyvtárban található, és az elmúlt tanévben az iskola két olyan tagjának a tenyérlenyomatát tartalmazza, akiket a diákok a legjobb lelkű embereknek választottak.

Egy család vagyunk

Kovács Eszter és Dézsi Ferenc · 2015. június 15. 10:27

Iskolánk hagyományos június eleji programja a Családi Nap, melyet június 6-án rendeztünk meg. A programról bővebben a Jóságfal és Kiscsillagok c. posztban olvashatsz.

Fejlesztés önfejlesztéssel

Józsa István, Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. június 10. 17:18

Vannak pillanatok, amikor meg kell állni, amikor - mint az operában - eljön az ária ideje. Ilyen volt a mai búcsúzás Monostorapátiban a negyedikesektől. Kétéves közös utunk végén utoljára tartottunk beszélgetőkört, mondtuk el köszöntő versünket. A gyerekek közösen szőtt tarisznyával búcsúztak Zsuzsa nénitől, akinek köszönő szavai egyszerre voltak meghatóak és őszinték. A magtól a kenyérig tartó csodálatos első év vagy idei vándorlásunk az állatok világába nemcsak a gyerekek számára volt élménygazdag tanulási folyamat. Miközben mi, együttműködő pedagógusok a gyerekeket fejlesztettük, a program nekünk is legalább annyi önismeretet, fejlődési lehetőséget kínált. A gyerekek megkapták "mesterleveleiket", jövőre ötödikesként mentorfeladatot kapnak, hogy kortárs segítőként tanítsák a kisebbeket. Zsuzsa néni leendő elsős osztályával pedig négyéves közös munkába kezdünk.

5 találat