Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

földrajz

4 találat

Természettudományos előadások, tehetséges diákok

Faragó Péter · 2015. április 27. 20:05

Természettudományos előadásokkal és kémiai, illetve fizikai kísérletekkel is készültek a Föld napjára a Salgótajáni Általános Iskola Gagarin Tagiskolájának tehetséges diákjai. Az előadások sorában az emlős állatokról, a földrengésekről, a villámlásról, a Balaton kialakulásáról, a március 22-i napfogyatkozásról is hallhattak a jelenlévő diákok és pedagógusok.

 

OKTV-sikerek futószalagon Zalaegerszeg 119 éves gimnáziumában

Nagy Bianka, Berta Bernadett- Szemtanúk egy kispolgári xilofonnal médiaműhely · 2015. április 27. 06:50

A legrangosabb, a minisztérium által rendezett tanulmányi verseny az „Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny”, az OKTV. A legtöbb iskola soha nem nyer ilyen vetélkedést, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium négy éven belül két tantárgyban is az élen végzett.

2011-ben Radics Dorottya Mozgóképkultúra- és médiaismeret-tantárgyból, idén pedig Bujtor Alex földrajzból. A végzős, speciális nyelvi osztályba járó fiatalember érdekes módon nem földrajztudósnak, hanem közgazdásznak és testépítőnek készül, mégis, ahogy tanára, Stárics Roland elmondta, szorgalma, intelligenciája és mélységes alázata a tantárgy iránt megérdemelt diadalhoz vezetett.

Érdekes, ahogy négy éve angolból Farsang Zsófia révén, idén Szabó Tímea révén matematikából ezüstérmese is lett a sokoldalú tehetséggondozó műhelynek az OKTV-n. Tímea informatikából is 3. helyezést szerzett!

Föld napja 2015 Kompolton

Debrei-Nagy Zoltán · 2015. április 20. 17:29

Április 22-én a Föld napját a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egésznapos programmal ünnepli. Többek között papírgyűjtés, parkosítás, faültetés, az erdő élővilágát megismertető foglalkozások és vadászati kiállítás is szerepel a programban. Az e nap jegyében hirdetett rajzverseny legjobb munkái kiállításon tekinthetők meg. A rendezvényről - újságíró-vendégünk jóvoltából - képes tudósítás számol majd be a Heves Megyei Hírlapban.

Tudósítások a Péter András Gimnázium "földrajzi helyzetéről"...

Adamcsik Ivett, kép: Lengyel József tanár úr · 2015. április 13. 20:59

A Földgömb Nemzetközi Földrajzi Versenyt március 20-21-én Bonyhádon rendezték meg. A suli képviselői, Szijjártó Péter (10.C) és Bojti Dóra (10. C) 12. helyezést értek el. A versenyben 173 induló csapat volt. A Duna Ismerettár Versenyt idén 8. alkalommal rendezik meg. A verseny három internetes fordulóból és egy kreatív feladatból áll. A továbbjutók az országos döntőben versenyeznek az Állami Földtani Intézetben májusban. Iskolánk versenyzői: Papp Ágnes, Hegyesi Gábor, Szijjártó Péter 10/C osztályos tanulók.

4 találat