Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

földrajz

6 találat

Föld napja a Kazinczy Ferenc Tagiskolában

Gömöry Orsolya és Gregóczki Réka · 2015. május 6. 10:35

Április 22-én iskolánk tehetséges tanulói műsort adtak, melyet tanáraik segítségével állítottak össze. Az előadás érdekes és figyelemfelkeltő lett. Témája az emberiséget érintő, globális problémák megoldása: mit tehetünk mi magunk és kisebb közösségünk, hogy változzanak ezek a gondok. Az előadást díszlettel tették érdekesebbé. Olyan tényeket olvastak fel, amik megdöbbentették a gyerekeket. Ének és PPT-bemutató is színezte a műsort. Reméljük, ezekből sokat tanultak diákok, tanárok egyaránt.

Természettudományos előadások, tehetséges diákok

Faragó Péter · 2015. április 27. 20:05

Természettudományos előadásokkal és kémiai, illetve fizikai kísérletekkel is készültek a Föld napjára a Salgótajáni Általános Iskola Gagarin Tagiskolájának tehetséges diákjai. Az előadások sorában az emlős állatokról, a földrengésekről, a villámlásról, a Balaton kialakulásáról, a március 22-i napfogyatkozásról is hallhattak a jelenlévő diákok és pedagógusok.

 

OKTV-sikerek futószalagon Zalaegerszeg 119 éves gimnáziumában

Nagy Bianka, Berta Bernadett- Szemtanúk egy kispolgári xilofonnal médiaműhely · 2015. április 27. 06:50

A legrangosabb, a minisztérium által rendezett tanulmányi verseny az „Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny”, az OKTV. A legtöbb iskola soha nem nyer ilyen vetélkedést, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium négy éven belül két tantárgyban is az élen végzett.

2011-ben Radics Dorottya Mozgóképkultúra- és médiaismeret-tantárgyból, idén pedig Bujtor Alex földrajzból. A végzős, speciális nyelvi osztályba járó fiatalember érdekes módon nem földrajztudósnak, hanem közgazdásznak és testépítőnek készül, mégis, ahogy tanára, Stárics Roland elmondta, szorgalma, intelligenciája és mélységes alázata a tantárgy iránt megérdemelt diadalhoz vezetett.

Érdekes, ahogy négy éve angolból Farsang Zsófia révén, idén Szabó Tímea révén matematikából ezüstérmese is lett a sokoldalú tehetséggondozó műhelynek az OKTV-n. Tímea informatikából is 3. helyezést szerzett!

Föld napja 2015 Kompolton

Debrei-Nagy Zoltán · 2015. április 20. 17:29

Április 22-én a Föld napját a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egésznapos programmal ünnepli. Többek között papírgyűjtés, parkosítás, faültetés, az erdő élővilágát megismertető foglalkozások és vadászati kiállítás is szerepel a programban. Az e nap jegyében hirdetett rajzverseny legjobb munkái kiállításon tekinthetők meg. A rendezvényről - újságíró-vendégünk jóvoltából - képes tudósítás számol majd be a Heves Megyei Hírlapban.

Tudósítások a Péter András Gimnázium "földrajzi helyzetéről"...

Adamcsik Ivett, kép: Lengyel József tanár úr · 2015. április 13. 20:59

A Földgömb Nemzetközi Földrajzi Versenyt március 20-21-én Bonyhádon rendezték meg. A suli képviselői, Szijjártó Péter (10.C) és Bojti Dóra (10. C) 12. helyezést értek el. A versenyben 173 induló csapat volt. A Duna Ismerettár Versenyt idén 8. alkalommal rendezik meg. A verseny három internetes fordulóból és egy kreatív feladatból áll. A továbbjutók az országos döntőben versenyeznek az Állami Földtani Intézetben májusban. Iskolánk versenyzői: Papp Ágnes, Hegyesi Gábor, Szijjártó Péter 10/C osztályos tanulók.

Projektzáró a miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában

Pintyi Paula, Váradi Liliána · 2015. március 9. 18:06

2015. február 27-én tartottuk a miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában az Én országom-projekt zárórendezvényét. Három éven belül ez már a hatodik ilyen projektesemény volt az iskolánkban.

Január végén minden osztály megszavazta, milyen kitalált országról szeretne kutatni, miről szeretne tanulni. Egy hónap állt rendelkezésre, hogy erről az országról minél többet kutassunk, ezenkívül könyvet, plakátot és szobrot készítsünk, valamint egy produkciót állítsunk színpadra.

Nagyon változatosak voltak a témák, nem volt két egyforma választás. Elutazhattunk Sportországba, Betűországba, Filmországba, Ötbériába és Szimfóniaországba, bejárhattuk Játékországot, Állatországot, Illúzióországot, Tehetségországot és Seholországot, kalandozhattunk a Bábok országában, Waterlandben, a Holnap országában, a Mesterségek országában és Eredetországban.

6 találat