Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

fizika

5 találat

Természettudományos előadások, tehetséges diákok

Faragó Péter · 2015. április 27. 20:05

Természettudományos előadásokkal és kémiai, illetve fizikai kísérletekkel is készültek a Föld napjára a Salgótajáni Általános Iskola Gagarin Tagiskolájának tehetséges diákjai. Az előadások sorában az emlős állatokról, a földrengésekről, a villámlásról, a Balaton kialakulásáról, a március 22-i napfogyatkozásról is hallhattak a jelenlévő diákok és pedagógusok.

 

Földes-diákok sikerei

Földes Ferenc Gimnázium médiaszakkör · 2015. április 26. 06:22

Sikeresen szerepeltek a Földes Ferenc Gimnázium diákjai az OKTV matematika- és fizikadöntőjén. Tari Balázs, fizika 26. hely; Porupsánszki István, matematika 14. hely; Szőke Tamás, matematika 12. hely; Szabó Dániel, matematika 35. hely. Gratulálunk!

A Bolyai-kör

Gregor Gréti, Póti Gréti · 2015. április 20. 20:31

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban minden hónapban egyik szerdai délutánján kerül sor egy Bolyai-kör, azaz öntevékenyen működő tudományos diákkör megrendezésére egy bizonyos témában.

Körözzük le Arkhimédészt!

Lombárszki Dorina · 2015. április 13. 23:27

Iskolánk, a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola versenyt hírdetett olyan 7.-8. osztályos diákok részére, akik fogékonyak a természettudományok iránt. Háromfős csapatok nagyszerű, érdekes kísérleteikkel kápráztatnak majd el bennünket 2015. április 16-án 13 órától.

Eddig öt éve, mindig nagy érdeklődés mellett került megrendezésre ez a megmérettetés, ahol mindenki látványos bemutatókat láthat, amit a versenyzők prezentációja színesít. Izgatottan, nagy kiváncsisággal várjuk melyik csapat tagjai körözik le Arkchimédészt.

Minden érdeklődőt sok-sok szeretettel várunk!

A versennyel kapcsolatos beszámolót hamarosan olvashatják.

 

Fényes Kossuth

Koncz Csilla · 2015. április 11. 10:35

Az UNESCO 2015-öt a Fény évének nyilvnította, és ennek keretében iskolánkat,a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumát is felkérték programok szervezésére. Az első feladat április 18-án lesz, amikor fénnyel kapcsolatos kísérleteket, eszközkészítést fognak tartani az iskolában, illetve délután a Nagyerdőn kerül megrendezésre egy akadályverseny is. Május 21-én fényjel fog körbefutni Magyarországon, mely Debrecenen is áthalad.

5 találat