Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

film

9 találat

Első forgatásunk

Gudmon Olivér · 2015. április 20. 20:43

A forgatáson Hirsch Liliről (fitneszesről) forgattunk filmet. Este 6 órára mentünk forgatni, ugyanis akkor van a fitneszedzés. Elsőként az interjúkat készítettük el Lili legjobb barátnőjével, Tóth Fannival, majd utána az edzővel, Oroszi Beátával csináltam interjút, utolsónak, de nem utolsósorban Lilivel beszélgettünk. Ezután vágóképeket vettünk fel, az operatőr elmagyarázta, mire kell figyelni „vágóképezésnél” és miket kell felvenni. Ezt követően felvettük Lili gyakorlatát. A forgatáson a vállunkra is felvehettük a kamerát és ki is próbálhattuk.

A Bolyai-kör

Gregor Gréti, Póti Gréti · 2015. április 20. 20:31

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban minden hónapban egyik szerdai délutánján kerül sor egy Bolyai-kör, azaz öntevékenyen működő tudományos diákkör megrendezésére egy bizonyos témában.

Magból kenyér

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. április 18. 19:34

magbol_kenyer

A Nap Kör Alapítvány tehetségprogramja keretében immár három éve "Magból kenyér" foglalkozásokon vesznek részt Veszprém megye több iskolájának harmadikosai. Ezt az izgalmas utat mutatja be a kisfilm, amely a Herendi Általános Iskolában készült a 2012/13-as tanévben.

Adventkor történt

Józsa István Vándoriskolája, Nap Kör Alapítvány · 2015. április 18. 15:45

advent_nyito_temanap

A Nap Kör Alapítvány adventet nyitó témanapjáról Holczer Balázs készített kisfilmet. A Magból kenyér tehetségsegítő foglalkozásokon résztvevő osztály érkezett Monostorapátiból és Taliándörögdről Vigántpetendre, ahol két csacsit ismerhettek meg: egy valóságosat Szabó István legelőjén és egy képzeletbelit, Mária kis szamarát Gunhild Sehlin meséjéből.

Filmet forgattunk a legkisebbek foglalkozásán

Faragó Péter · 2015. április 12. 12:32

Április 10-én a Tehetséghidak programjában szervezett,"Játék határok nélkül című rendezvényre látogattunk el a salgótarjáni Alba Házba. A szervező Gőz Gábor, a Didaktika Egyesület Tehetségpontjának vezetője a helyszínen elmondta: a porgramot óvodásoknak szervezték. Az eljátszott meséről kisfilmet is készítettünk.

Élesben ismerkedtünk a városi televíziózással

Faragó Péter, Urbán Péter · 2015. április 11. 14:44

Szakkörünk tagjai április elején a Salgótarjáni Városi Televízió stúdiójába látogattak. Az itt végzett munkáról Emődi Jutka, a stúdió vezetője és Puskás Ákos operatőr tartott érdekes előadást. A jelenlévők - a hangszigetelést szolgáló, lyukacsos téglákkal kirakott falú - stúdióban kipróbálhatták a profi kamera használatát is. A zöld háttér a stúdiófelvételek készítésekor azt a célt szolgálja, hogy bármit a beszélő mögé lehessen vetíteni. A vágószobában tájékoztatást kaptunk a munkához szükséges eszközökről is.

Hatodikosok filmje március 15-ről a Budaörsi Hermanban

Budaörsi Herman Média bloggerei · 2015. április 2. 13:26

budaorsi_herman_-_marcius_15._2015.

Első önálló filmjüket alkották meg a Budaörsi Herman hatodikos médiásai. Az iskola március 15-ei projektzáró eseményéről készítettek tudósítást két kamerával, riporterekkel. Forgattak az alsósok ünnepségén, az 5-6-osok toborzódalt éneklő és mondó versenyén, és a 7-8-osok akadályversenyén a március 15-e helyszíneinek berendezett termekben.

Werkfilm-készítéssel gyakorolnak a Budaörsi Herman médiásai

Budaörsi Herman Média bloggerei · 2015. április 2. 13:11

budaorsi_herman_-_farsang_werk_2015

4 kameraállás felvételeiből, 24 produkcióból készítettünk nagyfilmet a farsangunkról, ahol iskolánk 600 tanulója szerepelt. Munka közben a próbákon készült felvételekből több werkfilmet is készítettek párban a Médiamester Klub tagjai. Ez a kisfilm lett az egyik kedvencünk.

9 találat