Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségpont: Árpád-háziak Tehetségpont

Blogposztok

Adatok
7 találat

Bolondballagás a Keriben

Tóth Kitti · 2015. április 29. 18:32

Hagyományként került megrendezésre iskolánkban a bolondballagás. Végzős diákként én is részese lehettem ennek a vidám, jó kedvű bolondozásnak. Osztálytársaimmal már nagyon vártuk ezt a napot, amikor is fantáziánkat elengedve a legviccesebb ruhadarabokat öltöttük magunkra. Volt közöttünk katona, vasutas, apáca, kosaras és mindenféle maskarába bújt diák. Jó volt még együtt viccelődni egy kicsit életünk egyik nagy megmérettetése, az érettségi vizsgák előtt.

A Kossuth-stafétán is jeleskedtünk…

Bukó László · 2015. április 29. 18:00

Hétvégén került megrendezésre Sárospatak és Sátoraljaújhely között a Kossuth-staféta váltó futóverseny. Az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium több csapattal is képviseltette magát. Több korcsoportban dobogós helyen végeztek diáktársaim.

Eredményeink:

4. korcsoport fiú (1998-1999):

1. helyezett: Rohamcsigák csapata: Butkai Roland, Hoffmann Erik, Tánczos István Emil, Nagy Patrik Sándor

2. helyezett: Sebesvonat csapat: Szabó Márk, Kendi Martin, Markovics Krisztián, Balogh Dávid

4. korcsoport lány (1998-1999):

4. helyezett: Keris lányok csapata: Pápai Adrienn, György Kitti, Juhász Vivien, Ondó Alexandra

5. korcsoport fiú (1996-1997):

2. helyezett: Dingók csapata: Horváth Milán, Bukó László, Császár Dávid, Szabolyik Bence

Egyéni versenyben

5. korcsoport:

1. helyezett: Horváth Milán

Mindenkinek gratulálunk!

Élménybeszámoló a Szép Magyar Beszéd versenyről

Rostás Áron V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium · 2015. április 27. 20:41

A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny első fordulója a Katolikuskeriben került megrendezésre. Egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasom. Amikor mindenki felolvasta szövegét, a zsűri visszavonult és meghozta a döntést. Négyen jutottunk tovább a Miskolci megyei versenyre. Ide is egy szabadon választott szöveggel érkeztem, azonban már nem csak felolvasnom, hanem a Péchy Blanka-jelrendszer segítségével egy szövegrészletet is elemeznem kellett. Innen már kategóriánként csak 4-4 versenyző juthatott tovább és képviselhette megyéjét az országos győri versenyen, melybe sikeresen bekerültem.

Szurkoljunk együtt iskolánk diákjainak!

Bukó László · 2015. április 24. 18:10

Szurkoljunk együtt a Katolikuskeri diákjainak, akik holnap a Kossuth staféta keretein belül mérhetik össze edzettségüket!

Hagyományként kerül megrendezésre 2015. április 25-én a Kossuth Staféta váltó futóverseny Sárospatak és Sátoraljaújhely között. A két város közötti kb. 12 km távot 4 fős csapatokban teszik meg a résztvevők. Az intézményünk minden évfolyamról több csapattal képviselteti magát. Minden évben kiemelkedő helyezést érünk el. Az idén is sok jó futó tanuló küzd a kupáért. Szurkoljunk együtt! Rajt: 2015. április 25. 9,00 óra Sátoraljaújhely Széchenyi tér

Szakmai látogatást tettünk az erdélyi diákokkal…

Budai Bettina Fanni V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium · 2015. április 22. 21:56

Iskolánkba érkezett Erdélyből 22 diák és 3 kísérőpedagógus. A sok-sok kirándulás mellett a szakmai ismereteinket is bővítettük, mert ellátogattunk a Zemplén Televízió stúdiójába. Először magáról a Zemplén Televízió működéséről hallottunk, majd megismerkedhettünk a műsorszerkesztéssel, az operatőri munkával. Lehetőséget kaptunk arra, hogy a stúdiót is közelebbről megismerjük. Kipróbálhattuk a hírolvasást, a riportkészítést – ezt nagyon élveztük.

Különös, maradandó élmény volt ez látogatás az erdélyi vendégek számára is, mert médiaszakos tanulókként pillanatok alatt birtokukba vették a stúdiót. Mindenki számára jó lehetőség volt arra, hogy szakmai és média ismereteit bővítse, tapasztalatokat szerezzen a műsorkészítéssel és megtapasztalja, hogyan tudja hasznosítani a mindennapi életben az iskolapadban megtanult ismereteket.

Körözzük le Arkhimédészt!

Lombárszki Dorina · 2015. április 13. 23:27

Iskolánk, a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola versenyt hírdetett olyan 7.-8. osztályos diákok részére, akik fogékonyak a természettudományok iránt. Háromfős csapatok nagyszerű, érdekes kísérleteikkel kápráztatnak majd el bennünket 2015. április 16-án 13 órától.

Eddig öt éve, mindig nagy érdeklődés mellett került megrendezésre ez a megmérettetés, ahol mindenki látványos bemutatókat láthat, amit a versenyzők prezentációja színesít. Izgatottan, nagy kiváncsisággal várjuk melyik csapat tagjai körözik le Arkchimédészt.

Minden érdeklődőt sok-sok szeretettel várunk!

A versennyel kapcsolatos beszámolót hamarosan olvashatják.

 

7 találat