Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Élménybeszámoló a Szép Magyar Beszéd versenyről

Élménybeszámoló a Szép Magyar Beszéd versenyről

Rostás Áron V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium · 2015. április 27. 20:41

A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny első fordulója a Katolikuskeriben került megrendezésre. Egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasom. Amikor mindenki felolvasta szövegét, a zsűri visszavonult és meghozta a döntést. Négyen jutottunk tovább a Miskolci megyei versenyre. Ide is egy szabadon választott szöveggel érkeztem, azonban már nem csak felolvasnom, hanem a Péchy Blanka-jelrendszer segítségével egy szövegrészletet is elemeznem kellett. Innen már kategóriánként csak 4-4 versenyző juthatott tovább és képviselhette megyéjét az országos győri versenyen, melybe sikeresen bekerültem.

Győrbe csütörtökön felkészítő tanárommal Kosárkó László tanár úrral érkeztem meg 6 óra vonatozás után, ami viszonylag gyorsan eltelt. A Kazinczy Ferenc Gimnáziumban kísérő diákok vártak és velük együtt sétáltunk el a kollégiumig. Lassan érkeztek a szobatársak és rohant az idő. Mikor beért mindenki, visszamentünk az iskolába, megvacsoráztunk és kezdetét vette a sorsolás. Én az 50. versenyző lettem, ami a pénteki szabadon választott szövegek felolvasásánál azt jelentette, hogy 50-ikként mutathattam be szabadon választott szövegemer. A sorsolás után visszatértünk szobáinkba, ahová már barátokként érkeztünk.

Másnap, pénteken az ünnepélyes megnyitó után a Városháza Dísztermében megkezdődött a verseny. Hosszú várakozás után sorra kerültem. Délután írásbeli fordulóra rohantam, mert elég zsúfolt volt a pénteki program. Késő délután városnézésre mentünk és este a Győri Nemzeti Színház előadásában láthattuk A Jézus Krisztus Szupersztár című musicalt.

Szombaton reggel folytatódott a verseny a kötelező szövegek felolvasásával - itt hamar végeztem. A délutánunk szabad volt és az újonnan szerzett barátokkal töltöttem az időt.

Vasárnap reggel ünnepélyes keretek között történt az eredményhirdetés, ahol kategóriánként a legjobb 15 versenyzőt díjazták éremmel. Nagyon sajnálom, hogy nem éremmel tértem haza, de nagyon jól éreztem magam és egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb. Úgy gondolom, hogy mindenképpen hasznos volt ez a megmérettetés, mert sok-sok tapasztalatot szereztem. Remélem, jövőre ismét részt vehetek ezen a versenyen és díjazottként végzek.