Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Előzetes a Veress Ferenc Héthez

Előzetes a Veress Ferenc Héthez

Németh Julianna, Nagy Erzsébet 9. A · 2015. február 5. 14:35

Évek óta hagyomány iskolánkban a Veress Ferenc Hét. Pár hónappal ezelőtt hallottuk pedagógusainktól, hogy ebben az évben is megrendezik. Alig vártuk, hogy osztályfőnökünk meséljen róla.

Megtudtuk tőle és idősebb diáktársainktól, hogy a hét első napja Diáknap. Ez mindig diákparlamenttel kezdődik, ahol az osztályok képviselői meghallgathatják a diákönkormányzat beszámolóját, illetve elmondhatják problémáikat, s az iskolavezetés válaszol kérdéseikre.

Tavaly nagy sikere volt a „Fittparádé” elnevezésű mozgásos vetélkedőnek, ahol a diákok olyan jól érezték magukat, hogy még az utána következő aerobikórát is végigmozogták. Különleges színfoltja volt a tavalyi rendezvénysorozatnak a dániai ifjúsági nagykövet előadása, aki hasznos tanácsokat adott diáktársainknak a hazai és külföldi továbbtanulással és a munka világával kapcsolatban…

Az idegen nyelveket kedvelők számára angol nyelvi rejtvényfejtő versenyt, szép kiejtési versenyt hirdettek az előző tanévben, továbbá volt Ausztráliáról szóló kvíz, valamint Németországról német nyelven vetélkedhettek a diákok. Az idén „Ki tud többet Írországról?”, angol nyelvi rejtvényfejtő és szép kiejtési versenyre várják az érdeklődőket a szervezők.

Örömmel hallottuk, hogy több lehetőség is lesz a sportra, hiszen a mi osztályunkban, a 9. A-ban sokan jeleskednek ezen a területen. Reméljük, a legjobbak lesznek! Sokan a nyelvi vetélkedőkre készülnek, mások pedig a tanár-diák pingpongmérkőzésre. Úgy tűnik, a legnagyobb érdeklődést a Counter strike kelti. Emellett szintén nagyon népszerűnek tűnik a karaoke.

Izgatottan várjuk a programokat, melyek között lesz még „Fittparádé”, Édes anyanyelvünk-verseny, névadónkról szóló könyvtári vetélkedő, egyéni verseny a Rákóczi Szövetségről, természettudományi vetélkedő, sakkbajnokság, illemtan-vetélkedő, Valentin-napi ajándéktárgy-készítés, labdarúgó- és kosárlabda-bajnokság, spinning-edzés.

Kíváncsiak vagyunk, csütörtökön a diákönkormányzat felhívására vajon minden osztály valamilyen zöld ruhadarabban jelenik-e meg az iskolánkban? (!)