Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

történelem

5 találat

Történelem, nekünk

Szabó Eszter · 2015. április 20. 21:13

Tudjuk-e, miből lehet arra következtetni egy versenyen, hogy a célnak megfelel? S mi is a cél?

Ezeken, és ezekhez hasonló kérdéseken gondolkoztam, míg a 2015. március 19-i történelemverseny tartott az iskolában. A válaszokat a következőkben, saját tapasztalataim alapján megosztom a kedves olvasókkal, de előbb nézzük, mi is történt eme jeles napon?

Minden iskola szokott versenyeket tartani, ehhez nem fér kétség. Jelen esetben is így történt, hogy a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Mezőberényben házi történelemversenyt szervezett.Témánk a ’48-as forradalom évfordulójához kapcsolódott. Különböző feladatok szerepeltek a listán.

A versenyzők csapatokban szerepeltek. Előzetes feladat a témához kapcsolódó plakátok leadása volt, ez megtörtént már a verseny előtt. Ezen plakátok pontozásra kerültek három szempont szerint: tartalom, ötletesség, kidolgozottság.

Fest, sportol, zenél és még jól is tanul

Oravecz Fanni, Vincze Gréta, a fotót készítették: Kocsis Zsófia, Oravecz Fanni, Vincze Gréta · 2015. április 9. 17:56

Kulhavi Nikolettát, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 11. b osztályának tanulóját tanulmányairól és a hobbiként űzött sportokról kérdeztük. Elmondása szerint amióta eszét tudja egy-két alkalom kivételével mindig is kitűnő bizonyítvánnyal zárta az iskolapadban töltött éveit. Kéttanításinyelvű osztály diákja, így az angolt emelt szinten tanulja, emellett pedig franciából is jeleskedik.
A Bolyaiban is folytatta diákönkormányzati munkáját. Idén ő is nagy lelkesedéssel vehetett részt a Bolyai nevet viselő iskolák salgótarjáni találkozójának szervezésében. Minden programon ott van, ahol kell és ahol számítanak rá, megbízható ember. Szívesen segít bárkinek, akinek szüksége van rá.

Sokoldalú tehetség a Salgótarjáni Bolyaiban

Oravecz Fanni, Vincze Gréta, a fotót készítették: Kocsis Zsófia, Oravecz Fanni, Vincze Gréta · 2015. április 9. 17:13

Manapság nagyon nehéz megfelelni a követelményeknek. Legyenek jó jegyeink, sportoljunk, éljünk egészségesen, legyünk csinosak, egy szóval: tökéletesek. Ezt persze lehetetlen teljesíteni, ám rengetegen törekszünk rá. Így van ezzel Kulhavi Nikoletta is. Erőfeszítései eredményekkel is szolgálnak, az idei félévben kitűnő bizonyítványt kapott, az iskolai röplabdacsapattal a dobogó első fokára állhattak a megyei fordulóban. Az elmúlt években történelmi témájú megmérettetéseken jeleskedett megyei 2. helyezéssel. Őt mutatjuk be Fest, sportol, zenél és még jól is tanul c. posztunkban.

Iskolánk diákja történelmet ír

Koncz Csilla · 2015. április 8. 20:20

Simon Bálint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumnak 12. a osztályos tanulója, aki idén iskolánk nagy büszkeségére bejutott a történelem OKTV döntőjébe. Sok készülés és tanulás után a verseny több fordulójában is eredményesen szerepelt, így áll most országos szinten a tizenhatodik helyen. Sok sikert kívánunk neki a további megmérettetéseihez!

 

5 találat