Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

síelés

2 találat

Magyar diákok a Gossaujägeren

Lázár Kriszta · 2015. április 17. 14:06

Idén február 22-től február 28-ig tartott a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium immár hagyománnyá vált sítábora, amelynek keretében körülbelül harminc diák utazott tanáraik kíséretében az Ausztriában található Gossaujägerbe. Az élményekről a síelők közül egy diák, Márta Fruzsina szemszögéből is betekintést nyerhetünk.

Február 22-én hajnali hat órakor indultak Mezőberényből busszal, amely nagyon kényelmes és tágas volt és filmnézéssel ütötték el az időt. Aznap éjszaka érkeztek meg a panziókhoz, amelyek szobái négyszemélyesek voltak, ámde ez nem befolyásolta a felejthetetlen hangulatot.

Első reggelen svédasztalos reggeli fogadta őket, amely nagyon ízletes volt, majd csoportokra osztották a diákokat sítudásuk szerint. Ezután csoportvezetőikkel átismételték a síkreszt, majd megtanulták a síelés kisebb praktikáit, például az esést vagy a  kanyarodást.

Jubileumi sítábor

Lázár Kriszta, Fotó: Szabó Eszter · 2015. április 17. 11:03

Ebben az évben 10. alkalommal került megrendezésre a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a már hagyománnyá vált sítábor, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok betekintést nyerhessenek a síelés minden fortéjába. Erről szól Magyar diákok a Gossaujägeren c. poszt.

2 találat