Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Magyar diákok a Gossaujägeren

Magyar diákok a Gossaujägeren

Lázár Kriszta · 2015. április 17. 14:06

Idén február 22-től február 28-ig tartott a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium immár hagyománnyá vált sítábora, amelynek keretében körülbelül harminc diák utazott tanáraik kíséretében az Ausztriában található Gossaujägerbe. Az élményekről a síelők közül egy diák, Márta Fruzsina szemszögéből is betekintést nyerhetünk.

Február 22-én hajnali hat órakor indultak Mezőberényből busszal, amely nagyon kényelmes és tágas volt és filmnézéssel ütötték el az időt. Aznap éjszaka érkeztek meg a panziókhoz, amelyek szobái négyszemélyesek voltak, ámde ez nem befolyásolta a felejthetetlen hangulatot.

Első reggelen svédasztalos reggeli fogadta őket, amely nagyon ízletes volt, majd csoportokra osztották a diákokat sítudásuk szerint. Ezután csoportvezetőikkel átismételték a síkreszt, majd megtanulták a síelés kisebb praktikáit, például az esést vagy a  kanyarodást.

A második napon már sokkal bátrabban vették az új feladatokat, hiszen már maguk mögött tudhattak egy napnyi gyakorlást. A harmadik napon másik pályára mehettek át, amely lejtősebb és nehezebb volt az előzőnél. Minden nap végére fáradtan vonultak vissza szobáikba és kártyázással, beszélgetéssel töltötték az este hátralevő részét. 

A síelésen kívül megkóstolhatták a helyi specialitást, a "gőzgombócot".

Az utolsó estén egy búcsú buli koronázta meg a kirándulást, ahol zenét hallgattak, karaokéztak és táncoltak. Másnap még délig síelhettek a tanulók, majd hazaindultak és hajnali három óra felé érték el a Mezőberény táblát.

A jó hangulatú csapatnak és a gyönyörű, hó fedte tájnak köszönhetően az utazás felejthetetlen és örök élménnyé vált.