Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

életmód

4 találat

Gazdagítás vándorúton

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. június 2. 06:43

vandorut

Negyedikeseink tarisznyaszövéssel régen készültek vándorútjukra, amely a tavalyi magtól a kenyérig tartó csodálatos út után idén az állatok világába vezetett. Elszegődtek sokfelé, fizetségül feldolgozandó termékeket kaptak. Kis kiállítással csinálnak a kisebbeknek kedvet a negyedikesként rájuk is váró vándorúthoz.

Egészségnap a Bethlen Gábor Református Általános Iskolában

Fazekas Csaba, Fotó: Körmöndi Alíz · 2015. május 13. 17:48

Az egészségnap egy pályázat révén jöhetett létre. A szülők segítségével gyümölcs- és zöldségsalátákat, hidegtálat, turmixot és szendvicset készítettünk. Részt lehetett venni az egészséges életmóddal kapcsolatos kvízben, ahol zöldséget és gyümölcsöt lehetett nyerni. Plakátokat, interjúkat, ppt-bemutatókat készített az iskola minden osztálya. Háromtagú zsűri minősítette az egész napi munkánkat. Mindenki nagyon jól érezte magát, nagyon sok hasznos információt kaptunk.

 

Magból kenyér

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. április 18. 19:34

magbol_kenyer

A Nap Kör Alapítvány tehetségprogramja keretében immár három éve "Magból kenyér" foglalkozásokon vesznek részt Veszprém megye több iskolájának harmadikosai. Ezt az izgalmas utat mutatja be a kisfilm, amely a Herendi Általános Iskolában készült a 2012/13-as tanévben.

Fazekas-hét

Kovács Máté · 2015. március 26. 22:29

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Fazekas-hetén hétfőn egészségvetélkedőn vettek részt az osztályok, ahol a különféle sportokkal és az egészséges életmóddal kapcsolatban kellett kérdésekre válaszolni, illetve feladatokat megoldani. A vetélkedőn idén is kellett gyümölcs- vagy zöldségszobrot faragni, ahol mindenki kibontakoztathatta a kreativitását.

Kedden este a Lovardában került sor a Fazekas-gálára, ahol iskolánk tehetségei kápráztattak el bennünket zenés, valamint táncos produkciókkal egész estig. (Erről hamarosan küldjük a külön Facebook-posztunkat.)

Szerdán, a DÖK-napon, számos állomásokon bizonyíthattak az osztályok, akiknek nemcsak fizikai, hanem szellemi feladatokban is meg kellett mutatniuk ügyességüket.

Csütörtökön a végzős osztályok mérhették össze erejüket utoljára: azaz a végzős búcsúztatón vettek részt.

4 találat