Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségpont: Péter András Gimnázium és Kollégium

Blogposztok

Adatok
6 találat

Tarolt a PAG a Szabó Pál-versenyen...

Adamcsik Ivett, Fotó Ujfalusi László tanár úr · 2015. április 29. 21:50

2015. április 14-én újra megrendezésre került a Szabó Pál Irodalmi- és Prózamondó verseny Biharugrán. A versenyen 18 diák vett részt az iskolánkból, s minden kategóriában diákjaink nyertek. Az általános iskola felső tagozatos kategóriában Somogyi Kata nyert (7. C). Gimnáziumi tanuló kategóriában Horgász Imre (9. C) kapta az első helyet. Csapatban pedig Kardos Krisztina, Szabó Krisztina és Rabatin Kitti 9. C osztályos tanulók nyertek. A versenyt mindenki élvezte, kicsi, nagy, felnőtt és gyerek. A fotót Ujfalusi László tanár úr készítette 2015. április 14-én.

Festival d'Italiano

Porkoláb Anita, fotók: Serbán Bernadett · 2015. április 21. 20:47

2015. március 27. és 28. között Szegeden a Tömörkény Gimnáziumban megrendezésre került a Festival d'Italiano országos olasz verseny, amelyen 700 diák vett részt. Iskolánkból öt tanuló indult a versenyen. Nagy Judit, Serbán Bernadett, Kerekes Csilla és Somogyi Zsófia 13. d. osztályos tanulók kultúrtörténeti csapatversenyen vettek részt, míg Czakó Viktória szintén 13. d. osztályos tanuló élőbeszéd kategóriában indult és ért el első helyezést.

Tudósítások a Péter András Gimnázium "földrajzi helyzetéről"...

Adamcsik Ivett, kép: Lengyel József tanár úr · 2015. április 13. 20:59

A Földgömb Nemzetközi Földrajzi Versenyt március 20-21-én Bonyhádon rendezték meg. A suli képviselői, Szijjártó Péter (10.C) és Bojti Dóra (10. C) 12. helyezést értek el. A versenyben 173 induló csapat volt. A Duna Ismerettár Versenyt idén 8. alkalommal rendezik meg. A verseny három internetes fordulóból és egy kreatív feladatból áll. A továbbjutók az országos döntőben versenyeznek az Állami Földtani Intézetben májusban. Iskolánk versenyzői: Papp Ágnes, Hegyesi Gábor, Szijjártó Péter 10/C osztályos tanulók.

A Tehetség Piactér

Gál Tünde · 2015. április 10. 12:27

A MATEHETSZ a Tehetség Hidak keretén belül hozta létre a Tehetség Piactér alprogramot, melynek lényege, hogy fiatal tehetségek szakmai előrehaladásához egy kiváló szakembert, azaz egy mentort biztosít, aki mind szakmai mind személyes kérdésekben segítséget tud nyújtani.
A szeghalmi Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola négy tanulója is bekerült ebbe a programba, mely havonta egyszer színvonalas találkozókat szervez, ahol mentor és mentorált személyesen is találkozhat. Az idei sorozat első találkozója az A38-as hajón került megrendezésre. A rendezvény első felében Füzi Virág pszichológus tartott előadást, majd a PLAYBACK színház előadását láttuk. A nap második felében találkozhattunk és megismerkedhettünk a mentorokkal.
Iskolánkból a következő tanulók vesznek rész a rendezvénysorozaton: Somogyi Zsófia, Földi László, Simcsik Eszter, Kerekes Csilla.

Erre nem is számított a Nightrain…

Balázs Loránd · 2015. április 10. 12:24

2015. február 28-án a második alkalommal Szarvason megrendezésre kerülő Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivál első elődöntőjén a hat zenekarból egyedüliként a szeghalmi, korábbi és jelenlegi PAG-SZESZI-s (Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola) diákokból álló Nightrain jutott a májusi döntőbe! A későbbi elődöntőkből még négy együttes kerül be, plusz egy közönségszavazás útján.
A srácok egy héttel később, március 7-én is megmérettették magukat, ezúttal Szegeden a JUGYU Klubban, az Amatours – A Siker Útján Zenei Tehetségkutató elődöntőjén, ahol a 15 résztvevőből beválasztották őket az öt döntős produkció közé. A finálé április 11-én lesz, ahol ismert zenészek (DSP, Hollywood Rose) is fellépnek majd.
Gratulálunk és sok sikert kívánunk Nekik a továbbiakban!
A tagok:
Kovácsovics Máté – ének
Feke István – gitár
Szegedi Martin – gitár

6 találat