Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Látogatás a Berettyó-TV stúdiójában

Látogatás a Berettyó-TV stúdiójában

Balogh Sára - BAMI-médiaszakköröse · 2015. április 30. 10:51

2015. április 29-én mi, a Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola médiaszakkörének tagjai látogatást tettünk a Berettyó Televízió stúdiójába, hogy betekintést nyerhessünk az ott folyó munkába.

Kogyilla Zsolt főszerkesztő, a berettyóújfalui médiacsoport vezetője elmondta, hogy a Berettyó Televízió az elmúlt kilenc évben több helyszínen és intézményi formában működött.

Tájékoztatójában a stúdióban zajló munkáról, a szerkesztői munka műhelytitkairól beszélt. Megtudhattuk, hogyan indulnak ki egy forgatási helyszínre, milyen technikai eszközöket kell feltétlenül magukkal vinniük. Elmondta, hogy a forgatás során mire kell odafigyelni, hogyan kell az interjúalannyal kommunikálni.

Kocsis Attilától megtudtuk, hogyan épül fel egy videokamera, milyen részei vannak. Megmutatta, hogyan játszák be a felvett anyagot a számítógépbe és hogyan kezdenek neki a vágási folyamatnak.

Sok érdekes dolgot láttunk és hallottunk. Örültünk neki, hogy ki is próbálhattuk az eszközöket!

Köszönjük szépen a Berettyó Televízió dolgozóinak!