Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Mire jó az ördöglakat?

Mire jó az ördöglakat?

Pusztai Ágota, Remzső Rebeka, Szabó Fiometta, Szalánczy Eszter · 2015. április 18. 17:43

Technikaórán a játékról és fontosságáról beszélgettem 8. osztályos tanítványaimmal, majd jó néhány ördöglakatot mutattam meg nekik. Kíváncsi voltam játszanak-e vagy rövid idő múlva feladják. Meglepő volt a hozzáállásuk. A mai világban ahol a „gépezés” vezet, élvezettel próbálkoztak újra és újra! Az óra végén kértem őket, írjanak őszinte véleményt a játékról. Íme néhány a válaszokból:
- Ez a játék teljesen beleillik a XXI. század társadalmi életébe. Nagyon jó szórakozás és az egész logika. Lehet, hogy valakinek nem tetszik, de csak azért, mert nem volt benne sikerélménye. Ez a játék lehetőséget ad a gyerekeknek gondolkodni, nem a számítógép előtt ülnek és különféle lövöldözős játékokat játszanak.
- Számomra ez a játék érdekes és nehéz. Gyorsan fel tud bosszantani. Az ördöglakat egy logikai játék, sokat kell rajta gondolkodni, de mindig van megoldás. Türelmesnek kel lennünk, hogy sikerüljön! Jó elfoglaltság a mai gyerekeknek is! Ha játszunk vele, gyorsan eltelik az idő, ez azt is bizonyítja, hogy jó elfoglaltság.
- Számomra ez a játék elég érdekes és szórakoztató volt. Sokat kellett gondolkodni és sokszor újra kellett kezdeni, hogy véglegesen rájöjjek a titkára. Hosszú távon nem biztos, hogy el tudnám vele foglalni magam, de egy óráig simán elvagyok vele. Mostanában, a XXI. században már nem sok gyerek foglalkozik stratégiai játékokkal, pedig nagyon hasznos és akár növelheti a türelmi képességet is.
- Szerintem a mai játékok között is helye van az ilyenfajta játékoknak. Én nagyon jól szórakoztam. Nagy sikerélmény volt, ha sikerült szétszedni és összerakni. Szerintem több időt is el tudtam volna vele játszani, mint egy tanítási óra. Nagyon jól fejleszti a megoldóképességet és a logikát.
- Nem adom fel!