Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

blog.tehetseg.hu

4 találat

Boldog új évet kívánunk!

G.Á. · 2015. december 28. 20:13

Minden kedves Felhasználónknak tehetségekben és tehetségígéretekben gazdag, sikeres és boldog 2016-ot kívánunk!

Mégis menő a kémia

Szunyogh Gábor · 2015. december 17. 20:28

Kifejezetten jól teljesítenek a magyar középiskolások egy nemrég indult online kémiaverseny adatai alapján. A diákok döntő többsége ugyanis jól oldotta meg a feladatokat, amelyeket a verseny szervezői a mindennapi életből vettek. Magyarország első internetes kémiaversenyének kifejezetten reménykeltők a statisztikái.

A természettudományos tantárgyak, azon belül is a kémia ugyan továbbra sem vezeti a népszerűségi listát, azonban komoly bizakodásra adnak okot egy nemrég indult internetes verseny első fordulójának eredményei. A Laborkaland Online (www.laborkaland.hu) elnevezésű játék statisztikái azért is bíztatóak, mert ezt a versenyt nem csak az elitnek, a „zseni” kémikusoknak hirdették meg, hanem minden olyan diáknak is, akit érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk.

A Rátz Tanár Úr Életműdíjas Honyek Gyula a fizikus tehetséggondozásról

G.Á. · 2015. december 14. 09:10

Dr. Honyek Gyula, a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium tanára Rátz Tanár Úr Életműdíja alkalmából felidézzük annak az interjúnak egy részletét, amelyet tavaly adott a tehetseg.hu számára, azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt szerkesztőnk, Juhari Zsuzsanna kérdéseire válaszolva:

– Ön a Nemzetközi Fizikai Diákolimpiákon szereplő magyar csapat egyik felkészítő tanára, csapatvezetője. Hogyan válogatják ki ezeket a tehetséges fiatalokat?

 

- A csapatvezetői munkát is abbahagytam két évvel ezelőtt, de azért tudok a kérdésre válaszolni. A legkülönbözőbb versenyek alapján ismerjük a legjobbakat, akiket meghívunk a diákolimpiai válogatóra, ahol olyan körülmények között versenyeznek, olyan feladatokat kapnak, melyek hasonlítanak a nemzetközi diákolimpiák körülményeire, feladataira.

 

4 találat