Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

vitakultúra

2 találat

ÉRVELNI TUDNI KELL! – Disputa Székesfehérváron

Táska Rádió médiaszakkör · 2015. március 28. 15:06

A kiváló problémamegoldó készség, a logikus érvelés képessége elengedhetetlen az élet számos területén: nem árt, ha az ember jó kommunikációs képességekkel születik; de érdemes tudni, hogy fejleszthető képességről van szó. Legjobb dolog a játszva tanulás, ezért disputázik többek között Varga-Márfy Milán is, a Lánczos Kornél Gimnázium végzős diákja, a város jelenlegi Diáktanácsának elnöke.

A disputa az angolszász nyelvterületről származó, vitakultúrát fejlesztő játék, de természetesen ez is a görögöktől ered. Több korban a vita művészetét a diákoknak is tanították, volt, ahol mozgalommá alakult, és versenyeket is rendeztek belőle.

Idén is fog vitázni a világ ifjúsága

zs · 2015. március 24. 17:33

vom_klassenraum_bis_ins_grosse_finale_jugend_debattiert_international

A Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő célja a vitakultúrának, mint a demokrácia eszközének fejlesztése és az európai többnyelvűség támogatása. A projektben Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország és Ukrajna iskolái vesznek részt. A vetélkedőre a 10. osztálytól nevezhetnek be a tanulók.

2 találat