Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

alkotás

3 találat

Szürke tavasz

Vámosi Nikolett és Szulik Ákos · 2015. április 28. 21:59

A virágok ontják magukból az évszak illatait, ezzel csalogatva magukhoz a szorgosan dolgozó, nekünk (is) édes nedűt készítő méheket. A fák néhol még rügybe borulva, ágaikat lengetve köszöntik a tavaszt a frissességet ígérő, lágy szellőben, ám legtöbbjük koronája már zöldben pompázik. A természet ébredését csak egy ember zavarja meg, egy művész, aki az egyik cseresznyefa lombjába bújva keresett menedéket az őt körülvevő zsivaj elől. Mikor közelebb lépek hozzá, látom: még mindig fülére tapasztott kézzel hintázik előre, s hátra a fa egyik vaskosabb ágán. Most már látom, érzem: nem is a környezet hangjai elől menekül… Hanem a fülébe suttogó lelkiismeret elől, amely marón ordítja: a végtelen bezártság elől nem menekülhet senki. Zöld és illatos falak mindenütt, hogyan is szárnyalhatna így a szellem és a lélek, ha… az egyetlen zöld szigeten próbál az ember alkotta szürkeségen keresztül a felejthetetlenbe szárnyaló maradandót alkotni.

Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázat nyertesei

zs · 2015. április 8. 19:00

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvár Város Önkormányzata és a Sárvári Tinódi Gimnázium által közösen megrendezett Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatra több mint kétszáz mű érkezett.

A beküldött munkákat neves írókból, költőkből, irodalomtudósokból álló zsűri bírálta el, amelynek tagjai Baán Tibor költő, Bertha Zoltán irodalomtörténész, Gere Zsolt költő, irodalomtörténész, Jámborné Balog Tünde prózaíró, Kemény István költő, Mezey Katalin költő, műfordító, Papp Márió költő, műfordító, Szénási Zoltán irodalomtörténész és Vörös István költő, műfordító voltak.

A díjakat három kategóriában osztották ki:  

- Verskategóriában aranyminősítést kapott Dobány Péter Lajosmizséről, ezüstminősítést vehetett át Szabó Csanád Békéscsabáról, bronzminősítésben részesült Papp Kamilla Szabadkáról és Vida Kamilla Bóly községből.

A (rajz)tehetség sokszínű - Csilla és Andris

Gergő, Imi, Lili, Márk · 2015. február 27. 14:41

a_rajztehetseg_sokszinu_-_sokszinu_alkotasok

A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola alkotóköre megszámlálhatatlan versenyt, pályázatot nyert már meg. Diákjaink tehetsége, szorgalma, kitartása, a szakkör motiváló légköre egyaránt megfelelő alapot teremt a fejlődéshez.

Legkiválóbb művészpalántáink közül az 5. osztályos ikerpárt -Csillát és Andrist- mutatjuk be kisfilmünkben.

3 találat