Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségpont: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Blogposztok

Adatok
6 találat

Munkácsy - Reload

Krista Rita és Kovács Péter · 2015. június 15. 10:40

A Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület és a Budapest Bank Békéscsabáért program Munkácsy – Reload élőképek pályázatának díjátadó ünnepségét június 12-én délelőtt rendezték meg a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A pályázat keretében Munkácsy három kiválasztott munkáját – melyek címe a Kutyacsalád, A falu rossza, Az újoncozás – kellett élőképként megjeleníteni a résztvevő iskolák csapatainak. Az élőképeket le kellett fotózni, és így kellett beküldeni a szakmai zsűrinek. Iskolánk élőképe az újoncozásról elnyerte az első helyet.

Egy család vagyunk

Kovács Eszter és Dézsi Ferenc · 2015. június 15. 10:27

Iskolánk hagyományos június eleji programja a Családi Nap, melyet június 6-án rendeztünk meg. A programról bővebben a Jóságfal és Kiscsillagok c. posztban olvashatsz.

Városismeretből felsőfokon

Bor Gergely és Farkas Dalma · 2015. június 15. 09:45

Városunkban városismereti vetélkedőt rendeztek Ugrai Gábor bácsi, történelemtanárunk vezetésével. A vetélkedőről részletesebben a Nevezetességeink c. posztban olvashatsz.

Jankay a színpadon

Dusa Panna és Kesjár Andor · 2015. május 29. 15:37

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola minden tavasszal megrendezi nagyszabású gálaműsorát, amelyen az iskola legtehetségesebb tanulói lépnek fel. Nemcsak a városi, megyei és országos versenyek helyezettjei adnak műsort, az osztályok külön erre az alkalomra koreografált műsorszámokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. Minden évben zsúfolt nézőtér előtt a néptáncosok kezdik a műsort, utánuk egyéni és csoportos fellépők mutatják meg, hogy mindenki tehetséges valamiben. A gálaműsor művészeti hetünk záróeseménye is.

Angolul a világ körül

Barabás László és Fodor Roland · 2015. május 29. 15:34

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában hagyományosan megrendezésre kerül az angol témanap, ahol a gyerekek vidám és szórakoztató programokon mélyítik el angol nyelvi ismereteiket az angol-szász kultúráról. Idén Ausztrália került a képzeletbeli nagyítónk alá, megismerkedhettünk történelmével, földrajzával, kultúrájával. A megszerzett ismereteinket játékos kvízversenyen is lehetőségünk volt kamatoztatni, amely végén a legjobban teljesítő csapatok aussie ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak. 

Sportos tehetségek napja a Jankayban

Köveskúti Hanna és Sáfrán Viktor · 2015. május 29. 15:32

A tavasz beköszöntével kerül megrendezésre a gyerekek által egész évben várt sportnap, melyre nagy izgalommal készülnek a tanulók. Ezen a napon rengeteg különböző versenyszámban mérhetik össze tudásukat a vállalkozó szelleműek. A nap végén fáradtan, de sokkal fittebben térünk haza. Egyaránt vannak lányoknak és fiúknak való mérkőzések. Délután 2-kor kezdődnek a versenyek, először az 5-6-osok, majd a 7-8-osok játszanak. A napot a tanár-diák focimeccs zárja!

6 találat