Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Lovasberény, ahol a programok mellett a barátkozásé a főszerep

Lovasberény, ahol a programok mellett a barátkozásé a főszerep

Balázs, Pápa · 2017. augusztus 25. 16:11

Mikor megtudtam, hogy van lehetőség jelentkezni a tutor táborba egyszerre fogott el félelem, és nagy izgalom. Én még nem vettem részt ehhez hasonló táborokban, és féltem, hogy csalódni fogok, hogy nem fogom magamat jól érezni egy ilyen helyen. Ám a kíváncsiság szerencsére felülkerekedett a félelmen, amit az óta sem bántam meg.

A 6 nap alatt megannyi felejthetetlen programon vettem részt, és közben csodálatos emberekkel találkoztam. Végre volt egy hely, ahol olyanokkal hozott össze a sors, akik hasonló érdeklődési körűek, mint én. Minden napom rendszeres részét képezték a sportfoglalkozások, ahol Darázs Richárdnak hála, különleges játékokkal ismerkedhettünk meg. Ilyen volt a kama, a méta, a viking sakk, és a petanque. Vagy ha a játékok már nem okoztak akkora örömet, mindig volt lehetőség beszállni a számháborúba is. Esténként is különböző szórakoztató programon vettem részt, mint a filmklub, melyet ugyancsak a fent említett Darázs Richárd tartott. A kisfilmek, melyeket mutatott, nagyon tetszettek nekem. Mindegyiknek volt valami elgondolkoztató mondanivalója. Vagy éppen kritikával, amit a filmen keresztül mutatott meg nekünk a rendező. Ezeken túlmenően nagyon sok gondolkodásra érdemes ötlettel látta el a nézőket. Film klub mellett a Karácsony István által rendezett Beugró estéken is szerettem részt venni, ahol nagyon sok mindent megtudhattunk társaim gondolkodásáról, ezen felül pedig remek szórakozást biztosított. Esti programjaim között szerepelt még a társasozás a táborozókkal, melyek nagyon jó levezetései voltak a napnak.

Természetesen nem feledkezhetek meg a délutáni projektfeladatról és az előadásokról sem.

Szerintem a projekt feladat nagyon jó ötletnek bizonyult, hiszen ez alatt is megismerhettük a táborozók gondolkodását, érdeklődését és együtt dolgozhattunk azért, hogy valami újat alkossunk az egész tábor számára. A kezdeti nehézségek ellenére, mikor is a téma kiválasztásával voltak gondjaink, szerintem sikerült a feladatot kellő fegyelemmel és odaadással megcsinálnunk. Nekem mindenki munkája nagyon tetszett, és csodálatos volt látni, hogy mindenki a tőle telhetőt beleadta a feladatokba.

Az előadások voltak talán a nap fénypontjai. Mindig előző este a táblákat nézegettük, hogy mikor teszik ki azt, hogy a következő nap mik között válogathatunk. Nekem nagyon tetszett Gyermán Anna előadása, amelyben az egészséges életmódról tudunk meg sok tippet. A gyógyszerek fogyasztásával, a dobozon található kifejezések jelentésével is foglalkozott. Mindenképpen meg szeretném említeni azt is, hogy egy nagyon elhivatott embert ismerhettünk meg az ő személyében, akin látszik, hogy szívvel-lélekkel a munkájának él, ami nagyon jó érzés volt, követendő példa volt számomra.

A fizikai előadás látványos kísérletei és a komplex természettudományos előadás új alapokra helyezett mérési módjai is nagy izgalommal töltöttek el engem.

Talán a legjobban mégis Kovács Dániel és Kormos Tamás előadása tetszett nekem, kik a robotokról, és a robotikáról beszéltek. Bemutatták, hogy saját robotjaikat hogyan, milyen elgondolás alapján készítették el. Nagyon humorosak és közvetlenek voltak, amely ugyancsak elnyerte a tetszésemet. Nagyon jó móka volt kipróbálni a robotjaikat, megpróbálni teljesíteni a feladataikat és nagyon tetszett, hogy az előadás után feltett kérdésekre is szívesen válaszoltak.

Csodálatos élményekkel gazdagodtam a tábor során, rengeteg barátot szereztem, kikkel a kapcsolatot még mindig próbálom tartani. 

Nagyon köszönöm a MATEHETSZ-nek ezt a tábort!