Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Csillagász tehetséggondozás - Kulin Verseny

Csillagász tehetséggondozás - Kulin Verseny

Hegedüs Tibor · 2015. október 6. 21:54

A Bajai Obszervatórium Alapítvány, az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, a Magyar Csillagászati Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kísérleti Fizikus Tanszékcsoportja és Csillagvizsgálója, valamint Bajai Obszervatóriuma, és a TIT Budapesti Planetáriuma és Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete két év után először ismét két kategóriában (általános iskolai és középiskolai) hirdet országos diákvetélkedőt a kulini örökség ápolása jegyében.

A "7. országos „Kulin György” csillagászati verseny általános iskolásoknak és csillagászati és asztrofizikai diákolimpiai válogatóverseny középiskolásoknak" elnevezésű versenyben részt vehetnek hazai és határon túli magyar ajkú, a 2015/2016. tanévben általános vagy középiskolába járó diákok. Az I. kategóriában általános iskolás (ezen belül is elsősorban felső tagozatos) diákok jelentkezését várjuk, 3 fős csapatokban. A II. kategória a középiskolások egyéni versengése (főleg 10-12. osztályosok jelentkezését várjuk). Nevezés: a lentebb megadott versenyhonlapról letölthető nevezési lap kitöltésével, és a nevezési díj befizetésével. Mindkét kategóriában 3 internetes forduló után egy nyilvános döntő hozza meg majd a végeredményt, 2016. első negyedévében. A középiskolások élen végző diákjaiból kerül ki a 2016. évi indiai nemzetközi diákolimpiára kiutazó csapat!

Mindkét kategória hivatalos weblapja:  http://www.bajaobs.hu  fő lapról érhető el, a Kulin ikonra kattintva. Minden további tudnivaló, és az egyes fordulók feladatainak letöltése, a megoldások beküldése ezen keresztül érhető el, de személyesen, E-mailben is kommunikálhatnak az érdeklődők a verseny szervezőivel, az alábbi E-mail címeken:

     I. kategória: kulinvetelkedo [at] gmail.com         II. kategória: kulin [at] bajaobs.hu 

Bár önálló felkészüléssel is eredményre juthatnak a versenyben a lelkes, önképző diákok – mégis sokaknak segítséget jelenthet, hogy az ország több pontján, 2015. októberétől

OLIMPIAI FELKÉSZÍTŐ CSILLAGÁSZATI SZAKKÖRÖK INDULNAK

várhatóan két-három hetenkénti, szombati foglalkozásokkal, területi alapú „beiskolázással”. Érdeklődni, jelentkezni az alábbi módokon lehet:

Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Tolna megyei és vajdasági diákoknak:

Hegedüs Tibor, SzTE Bajai Obszervatórium, E-mail: hege [at] electra.bajaobs.hu , mobil: +36-20-937-042

Győr-Sopron, Vas, Veszprém, Zala megyékből:

  Kovács József, ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, E-mail: jkovacs [at] gothard.hu , mobil: +36-20-471-9479

Budapest, Felvidék, és a többi, fentebb fel nem sorolt megyék:

Udvardi Imre, Könyves Kálmán Gimnázium (Bp), E-mail: imre.udvardi [at] gmail.com , mobil: +36-30-937-3720