Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségfa a Nagy Sportágválasztón

Tehetségfa a Nagy Sportágválasztón

G.Á. · 2015. szeptember 18. 20:17

A magyarországi tehetségszakma egértelmű sikerének tekinthető, hogy szépen gyarapodik - hogy azt ne mondjuk:egyre lombosodik - a tehetség- előtagú összetett szavak erdeje a magyar nyelvben. A Nagy Sportágválasztó fesztivál sajtótájékoztatóján például "tehetségfát" ültettek. De nem indokolatlanul!

A szeptember 18-19-i, 17. Budapesti Nagy Sportágválasztó szerdai sajtótájékoztatóján a szervezők – az esemény újdonságain túl – olyan ifjú tehetségeket mutattak be a sajtó képviselőinek, akik a Budapesti Nagy Sportágválasztók valamelyikén találtak rá sportágukra, s azóta sportáguk kiválóságai lettek, korosztályos Európa-, illetve világbajnokságokon rangos helyezéseket, bajnoki címeket szereztek.
A sportcsemeték között ott volt Szabó Tas Ede labdarúgó, Kopcsik Laura taekwondo-s, Szombauer Kristóf és Bíró Kitti akrobatikus tornászok, valamint egy különleges sportág, a canne de combat ifjú reménysége, Jónás Zita is.
A tehetségek facsemete ültetésben is részt vettek, ami szimbolizálta, hogy a Nagy Sportágválasztón olyan ifjú sporttehetségek, „csemeték születnek”, akik kimagaslanak korosztályukból, s idővel „lombos fákká nőnek”. A szervezők bíznak benne, hogy egyre több ilyen Nagy Sportágválasztó Tehetségfát ültethetnek el a közeljövőben, akár fasort telepítve a kőbányai Merkapt Sportközpontba, a rendezvény színhelyére.