Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Világbajnok gimis

Világbajnok gimis

Klicsu Dorottya, Antal Uzonka · 2015. május 12. 21:25

Molnár Benedek, a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákja, már a legelső edzésen a kapuba került. A hiedelmekkel ellentétben itt nem a játékos választja meg a helyét és a hely sem őt, sokkal inkább a szükség és az edző. Benedeknek nem volt alkalma mindenütt kipróbálni magát, hanem azonnal a gólzáporban kellett teljesítenie. Idővel annyira bevált, hogy már felesleges lett volna otthagynia a megszokott posztot. A Vasasban indult pályafutása, négy éven keresztül itt játszott, ám egy szerencsés-szerencsétlen új helyzet alakult ki egy idő után. Bekerült a felnőtt csapatba, ami hatalmas előrelépés volt számára. Ám az új csapat nem tolerálta a fiatal fiú jelenlétét, amit Benedek megelégelt egy idő után. Az Újpestnél találta meg a helyét, és néhány évet itt is eltöltött.
Majd eljött a pillanat, amikor ez az egyesület már nem kínált olyan jó lehetőségeket, mint elődje, így kénytelen volt továbblépni. A Vasas újra befogadta Benedeket, és azóta is ott játszik.
A beszélgetésünk közben több érdekesség is kiderült a vízilabdáról, mint például, hogy a játékosoknak két úszónadrágot kell hordaniuk, nehogy az eltévedt kezek olyan kapaszkodót találjanak, amely esetleg fájhat a tulajdonosnak. Kiderült, hogy ilyesmire volt már precedens és az áldozat kénytelen volt megválni egyik heréjétől. Benedek szerint a lányok még durvábbak, de ő szerencsés helyzetben van, mert a kapust jobban védik a szabályok.
Eredményei közül kettőre büszke a leginkább: 2011-ben megnyerte a Vasassal az országos felnőtt bajnokságot, 2014 nyarán pedig a világbajnokságot. Mindezt rengeteg munka előzte meg: a világbajnokság előtt napi nyolc órát edzettek. Összesen tizenhárman vágtak neki Isztambulnak, ahol 2014-ben a világbajnokság zajlott.
Eredményei ellenére ő nem vélekedik kiemelkedő tehetségként magáról. Ennek legfőbb okát a magasságában látja. 186 cm-rel alacsonynak számít a szakmában. Mint megtudtuk, a standard 195 cm-nél kezdődik. A testmagasságot a víz jól kompenzálja ugyan, de Benedek úgy látja, az olimpiára ez nem lenne elég.
A sportoló másik nehézsége, hogy szemüveges, amit vízálló kontaktlencsével pótol, ám ennek is van hátulütője. Egy idő után a kontaktlencse kevesebb levegőt enged át. Ez fejfájást okozhat, ami igazán kellemetlen egy meccs közben.
Molnár Benedek nem tervezi, hogy a vízilabdából fog megélni, de természetesen azért mindig több lesz számára ez a sport egy egyszerű hobbinál. Hogy akkor hogyan tovább? Érettségi előtt állva a reklámpszichológiát pécézte ki a világbajnok.