Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Flatband

Flatband

Mátrai Cynthia és Wolf Martin · 2015. május 12. 22:39

Fehér Holló zenekara – saját állításuk szerint – egy nem szokványos, úgynevezett electrocore/post hardcore zenekar. Hat évvel ezelőtt, 2009-ben alakult az együttes. Akkor a tagok még nagyon fiatalok voltak, és  álmodni sem mertek arról, hogy fellépnek majd a Budapest Parkban, a Dürer kertben, az A38-on, Barbanegra Trackben, illetve, hogy olyan együttesekkel dolgozhatnak együtt, mint a Grenma, az Our Youth és a Cloud 9+. Több száz fiatal előtt adtak már koncertet, túl vannak két EP-n, egy magyarországi turnén, miközben gimnáziumba járnak, és még arra is van idejük, hogy mindenben kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak.
A banda énekese Solymár Mátyás, a dobos Kerekes Tibor, a basszusgitáros Wittinger Bálint. Ők mind Hollóval jártak egy általános iskolába, majd az évek során muszáj volt elválniuk a gimnáziumok miatt. A Flatband ugyanakkor összetartja a barátságukat: a mindennapos próbák és a koncertek miatt rengeteget találkoznak.
De miért is Flatband? A válasz egyszerű: azért lett Flatband a banda neve, mert amikor még nem volt rendes próbatermük, az énekes családjánál, vagyis Matyiék lakásán próbáltak. A lakásbanda egyébként nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a legtöbb számuk erről szól. Műveikre nagy hatással van a példaképük, a Rise Against.
Tavaly ők nyerték meg a Coke Zone CLIPZONE nevű nyereményjátékát. A versenyen nagy súlya volt a közönség véleményének. A győzelem nagy lépés volt az életükben, hiszen ennek következtében egy igazi videoklippel gazdagodhattak, melyet a Polar-Bipolar című számukhoz készítettek. A klip megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=cAMWeWUP_Lc
Ezután elkezdődött egy közös turné a Grenma együttessel, mely nemrég ért véget. A Grenma és a Flatband azóta szoros barátságot is kötött, erős kötelék alakult ki közöttük a magyarországi turnén, hisz csaknem az egész országot bejárták.
Hamarosan új videoklippel rukkolnak elő, és megjelenik legújabb kislemezük is. A rajongók a Facebookon és persze az állandó koncerteken követhetik az együttes útját.