Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Könyvajánló - Egy kis borzongás...

Könyvajánló - Egy kis borzongás...

Balogh Dóra · 2015. április 29. 21:30

Energikus, elgondolkodtató, megborzongtató. Olyan, mintha egy örvény ragadna magával, és minden egyes újabb mondatnál lejjebb rántana a feneketlen mélységbe, hogy egy meglepő és szürreális végkifejletben aztán kiteljesedjen… Csak ajánlani tudom Sebastian Fitzek - A terápia című könyvét.
Viktor Larenz a híres-neves pszichiáter gyönyörű lánya titokzatos módon eltűnik. A nyomozást végző rendőrök nem találnak sem tanúkat, sem nyomokat, sem holttestet.  A lány szőrén-szálán eltűnik… Olyan lehetetlen, elképzelhetetlen, megfoghatatlan és reménytelen helyzet ez, amely elemi erővel szippantja be a kíváncsi olvasót. Olyan, amelyet Sebastian Fitzek előszeretettel, és kifejezett műgonddal alkalmaz írásaiban.
Négy évvel később még mindig semmi hír a kislány hollétéről. Larenz kutyájával és laptopjával elvonul egy kis szigeten fekvő nyaralóba. A sztori itt kezd hátborzongatóvá válni: egy hatalmas ház, messze a civilizációtól. Csak az orvos és a kutya... A magány és az egyedüllét ellenére Viktor nem tud nyugodtan dolgozni: egy ismeretlen nő zaklatja, próbál segítséget kérni a megtört orvostól. Egy szinte teljesen elhagyott kicsiny szigeten, ahová alig járnak hajók, egy semmi közepén álló házban, amely szeles időben baljósan recseg-ropog, engedve magát az elemek szorításának. A nőt látomások gyötrik, amelyekben egy, Larenz kislányával egykorú, hasonló kinézetű gyermek tűnik el. Az orvos végül engedve a nő zaklatásának, kérlelésének - elkezdi kezelni azzal a reménnyel, hogy információkat szerezhet saját gyermeke hollétéről. A terápia  azonban teljességgel váratlan és hirtelen fordulatokat vesz. Az eddigi irodalmi tapasztalataim (amelyek igen szerteágazóak, lévén szinte minden szabad percemet olvasással töltöm), valamint a női intuícióim innentől kezdve fabatkát sem értek… Pedig általában van elképzelésem, mi is fog történni egy eseménysor végén. De nem itt, nem most, s nem ebben a történetben… Csak a legutolsó mondatnál lehettem biztos a dolgomban: ez a történet vége. Hihetetlen fordulatokkal tarkított, lebilincselő mű, amelyhez kemény idegzet  és szüntelen odafigyelés szükséges, hogy ne veszítsük el a fonalat, és lépést tudjunk tartani Sebastian Fitzek hajmeresztő és lélegzetelállító gondolatmenetével... Azoknak ajánljuk, akik nem félnek elmerülni az emberi lélek legsötétebb bugyraiban, s képesek ki is találni abból a mélységből, amelybe az író A terápia című könyvével taszítja saját olvasóját! Kellemes időtöltést mindenkinek...