Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetséggondozás sokszínű zenével

Tehetséggondozás sokszínű zenével

Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium - médiaműhely · 2015. április 15. 11:50

Iskolánkban, a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban a diákok számára filharmóniai hangverseny-sorozatot rendeztek. Eddig összesen két produkciót láthattak oktatási intézményünk diákjai. Ennek a Makovecz Imre tervezte iskolánk aulája adott helyet. A program célja, hogy korosztályunk megismerjen számos zenei műfajt. Ennek fontos szerepe van általános műveltségünk fejlesztésében.

A program első előadásaként februárban a David Klezmer Band mutatkozott be. A klezmer zene sajátos hangzásvilágát hozták közelebb ehhez a korosztályhoz. Felvillantották a közép-kelet-európai zsidó zene és a modern mai stílusok ötvözetét is. A hagyományos zsidó dallamok, az improvizatív szólók mellett tréfás show-elemek is beépültek a műsorba.

Hasonlóan érdekes volt a következő alkalommal bemutatkozó Talamba Ütőegyüttes. Tagjai szintén a minőségi zene és a szórakoztatás egységével léptek fel. Az egyórás Föld körüli zenei utazás olyan hangszerek bemutatását tette lehetővé, mint az amadinda, a steel drum, a marimba, a vibrafon. Nemcsak a hangszerek sokszínűsége volt érdekes, hanem a „körutazás” sokfélesége is. Afrikai szertartás, humoros jelenet, táncos mulatság, illetve altatódal és XXI. századi utcai dobolás is megjelent ezen a délutánon.

A repertoárban záró eseményként a Debreceni Gitárkvartett együttes is ellátogat majd iskolánkba.