Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Cogito Ergo Sum

Cogito Ergo Sum

Török Izabell · 2015. március 16. 21:57

ó(A Gondolokodom, tehát vagyok c. poszt folytatása)
Minden évben, mikor megrendezik ezt a versenyt, a diákok jó hangulatú vetélkedőn vehetnek részt, sok élményt gyűjthetnek, okulhatnak is a versenyből és új barátokra tehetnek szert. A megmérettetést mindig egy tesztlap kitöltése előzi meg, ami nem kis tudást igényel, mert általában a válaszokat csak sok ismeret és a könyvtár segítségével találhatjuk meg, az internet szóba sem jöhet. Így végül csak hat csapat juthat tovább a döntőbe.

Ebben az évben én is a csapat tagjaként szerepeltem, és szerencsénk volt, hogy a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjaiként, a tesztlap kitöltése után továbbjutottunk a döntőbe. Ebben az évben „Arany János és korát” választották a verseny témájának. Mikor megérkeztünk a gimnáziumba, vendégül láttak minket és elfoglalhattuk az asztalainkat. Tesztfeladatok, szituációs játékok és egy előadás is belefért ebbe a rövid versenybe minden résztvevő részéről.

A Péter András Gimnázium diákjai is felkészültek a versenyre, jelmezt öltöttek és segítettek a szituációs játékok és az egész verseny lebonyolításában. A versenyt és a feladatokat egy háromtagú zsűri felügyelte és javította. A megmérettetés alatt összebarátkozhattunk versenytársainkkal. Végig nagyon jól szórakoztunk. Majd ebéddel is vendégül láttak minket, minden diák örült egy kis pizzának a nehéz feladatok után és végül következett az eredményhirdetés. Csapatunk a harmadik helyezést érte el, de senki sem ment haza üres kézzel, hiszen tapasztalatot, élményeket és újabb tudást mindenképp sikerült az összes versenyzőnek magával vinnie.

Sajnos ez a verseny csak a 10. és 11. évfolyamnak szólt, tehát mi már jövőre nem vehetünk részt rajta, de mindenképp ajánlom mindenkinek, aki kedvet kapott hozzá, és nem mellékesen szereti a magyar tantárgyat.