Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Ha mobilnet van, minden van? – pályázat diákoknak

Ha mobilnet van, minden van? – pályázat diákoknak

Brumár Boglárka, Erdélyi Nóra, Dorogi Zita, Vígh Fruzsina · 2015. március 11. 08:16
Hogy mit jelent manapság a „mobilnet”? Erre nagyon egyszerű a válasz. Mi minden belefér csupán egyetlen kis szóba… Szinte az egész világ.
Bármit megtudhatunk, bárhol, bármikor. A technika fejlődéséhez szinte elengedhetetlen, segítségével nem marad bennünk kérdés. Valljuk be, szinte mindennapos szükségletünké vált az internet. A mobilinternet hozzáférést biztosít a Világhálóhoz úgy, hogy egy hordozható eszköz kapcsolódik közvetlenül a vezeték nélküli hálózathoz. Ez az eszköz mobiltelefon vagy mobilinternet modem lehet.
A mobilnet nagyon hasznos, ha gyorsan kell megnézni valamit az interneten és nincs a közelben Wifi elérhetőség.
El szeretnénk jutni egyik pontból a másikba, akkor belépünk a térkép alkalmazásba, és megkeressük a lehetőségeket, mint ahogy a busz vagy vonat menetrendet is megnézhetjük. Ha már úton vagyunk, és ingyenes hívást akarunk, akkor egy alkalmazás segítségével tudunk telefonálni vagy üzenni. Ha éppen úgy adódik, a közösségi oldlainkra is tudunk posztolni mert a Facebook alkalmazást is tudjuk vele használi. A legfrissebb pletykákról akarunk olvasni/hallani, meg tudjuk oldani Wifi nélkül is a mobilnet segítségével.
Elfelejtetted magaddal vinni a könyvedet egy hosszú útra? Semmi baj, nálad van a telefonod és pillanatok alatt könyvek milliárdját tudod letölteni rá a mobilneted segítségével. Mindenki bealudt a kocsiban csak a sofőr és te vagy ébren és nem akarsz beszélgetni? Ez sem probléma, könnyen és egyszerűen megnézhetsz egy filmet. Legvégül pedig ha lemaradtál egy koncertről vagy a kedvenc sorozatod egyik részéről visszanézheted akárhol és akármikor.
Véleményünk szerint, aki csak teheti, használjon mobilnetet.
http://www.due.hu/hir/1188/ha-mobilnet-van-minden-van-palyazat-diakoknak
(A blogbejegyzést készítették a Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskola média szakkörének tagjai: Brumár Boglárka, Erdélyi Nóra, Dorogi Zita, Vígh Fruzsina Mentortanár: Kari Sándor)