Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Ahol az lehetsz, aki akarsz

Ahol az lehetsz, aki akarsz

Lázár Krisztina, Gál Gabriella · 2015. február 26. 17:28

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium farsangját minden évben az elsősök, azaz a 9-esek rendezik.

Ahogy a régebbi idők diákjai, a mostaniak is az aktuális hősök és sztárok jelmezébe bújtak és versengtek, ki készített élethűbb, felismerhetőbb jelmezt. A fellépők között megtalálhattuk Dr. House-t, Marilyn Mansont, de még Mickey-t és Minnie-t is.

Évek óta hagyomány iskolánkban is, hogy nem csak a diákok, de a tanárok is jelmezt öltenek, gyakran gyermekeikkel közösen és együtt ünnepelnek. Az idén megrendezésre kerülő eseményen sem történt másképp.

A több mint 60 fellépő először egy hatalmas vörös szőnyegen vonult végig a négytagú zsűri előtt, egyenként bemutatkoztak, ezek után a zsűri félrevonult, hogy meghozza döntését.

A zsűri hosszas döntés után kihirdette a győzteseket. Az első helyet a Bosszúállók csapata szerezte meg saját kézzel készített jelmezeikkel, akik idén harmadik éve nyerték meg a farsangot. A második helyen a híres film, Az éhezők viadala főszereplője végzett és a dobogó harmadik fokát egy vérbeli magyar foglalta el.

A jelmezes felvonulást és az eredményhirdetést követően pedig az iskolánk két végzős diákja fergeteges diszkót varázsolt, amely méltó lezárása volt ennek az ünnepnek.

A képek a képgalériában láthatók.

Szöveg: Lázár Krisztina

Fotók: Gál Gabriella