Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Díjazzák a tehetségek támogatóit

Díjazzák a tehetségek támogatóit

Munkácsy Zsuzsa · 2015. február 15. 10:30

Február 27-én éjfélig nyújthatóak be jelölések az először meghirdetett Genius Loci Díjra, amellyel azoknak a vállalatoknak és vállalkozóknak a munkáját kívánja elismerni a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége), akik aktívan támogatják a hazai tehetségek kibontakozását.

A „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” célja, hogy elismerje azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a cégek tesznek a tehetségek támogatásáért. A díj alapítója, a MATEHETSZ szerint fontos, hogy az érdeklődés homlokterébe kerüljenek azok az innovatív kezdeményezések, követendő példák, amelyekkel a hazánkban működő vállalatok és vállalkozók hozzájárulnak a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásához, a környezetükben található Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok munkájához. A díj elnevezése is sokatmondó: Genius Loci az antik kultúrában a település mitikus védelmezője volt, míg a mai szóhasználatban a „hely szelleme” tágabb értelemben egy közösség sajátos identitását, légkörét jelenti. Az alapító szándéka szerint a díj hozzájárul majd a tehetséges fiatalok számára vonzó társadalmi környezet kialakulásához.

A díjra a tehetségeket támogató vállalattal vagy vállalkozóval kapcsolatban álló Tehetségpont vagy Tehetségsegítő Tanács, valamint a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tehet jelölést az online regisztrációs lap kitöltésével 2015. február 27-én éjfélig. Jelölt lehet a település tehetségeinek sorsát szívén viselő családi vállalkozás éppúgy, mint egy-egy régió kiemelkedő jelentőségű cégei vagy országosan ismert nagyvállalatok – amennyiben a tehetséggondozó hálózat tagjai tevékenységük alapján jelölésre érdemesítik őket.

A díjat, Czakó Zsolt grafikusművész alkotását, évente 20 tehetségtámogató kezdeményezés nyerheti el nemzeti, regionális, illetve helyi kategóriában. Az elismeréssel járó védjegyet a díjazott szervezetek használhatják honlapjukon és kommunikációs kiadványaikban, felhíva a közvélemény figyelmét követendő kezdeményezéseikre, példaértékű projektjeikre.

További információért kérjük, hogy látogasson el a tehetseg.hu oldalra, ahol a Genius Loci Díj felhívása olvasható.