Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Agora: élmény a tudomány

Agora: élmény a tudomány

zs · 2015. február 13. 13:41

A debreceni nagyerdei botanikus kertben megnyílt az Agora tudományos élményközpont, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy a természettudományokat közérthetővé és szerethetővé varázsolja a diákok számára, s már gyermekkorban felkeltse az érdeklődést a tudományos ismeretek iránt.
 

Az élménypark lehetőséget teremt arra, hogy a diákok a hagyományos iskolai keretek közül kilépve, sokkal élményszerűbben és kalandosabban, maguk tapasztalhassák meg a tudományos jelenségeket.

Az Agorában több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni: találkozhatnak az érdeklődők Heki kutyával, megfejthetik jó néhány illúzió rejtélyét, utat kereshetnek a tükörlabirintusban, megtapasztalhatják, mekkora munkával jár az elektromosság előállítása, tesztelhetik, mennyire erősek és gyorsak, célba lőhetnek a Lenz-ágyúval; és ha elég merészek akár 2 méter magasban is biciklizhetnek.
És ne hagyják becsapni érzékszerveiket! Egy állókép nem mozoghat, egy hárfa nem teheti bársonyossá a bőrt. Vagy mégis?