Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Első szárnycsapások a sikeres nyelvvizsga felé

Első szárnycsapások a sikeres nyelvvizsga felé

Kari Sándor · 2015. február 12. 10:18

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Royal City nyelviskola által szeptemberben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában beindított nyelvvizsga felkészítő. Megjelentek az első idegen nyelvű fecskék, megszülettek a nyelvvizsga felkészítők első modulzárójának bizonyítványai.

A szeptemberben indult nyelvvizsga felkészítő anyagát az előkészítő tanfolyamot tartó pedagógusok és a nyelviskola által felkért nyelvvizsgáztatók közösen dolgozták ki, s az kapcsolódik az általános iskolai tananyaghoz, és tartalmazza mindazokat az elemeket, amelyek a sikeres nyelvvizsgához vezető utat képezik. 

A nyelvvizsga felkészítőn való részvétel több előnnyel is kecsegteti az iskola tanulóit.

- A nyelvvizsgára felkészüléshez nem szükséges külön tanárt fogadni, a felkészítő foglalkozások ingyenesek, be vannak építve az iskola tanrendjébe.

- A foglakozásokat vezető pedagógusok közül többen nyelvvizsgáztatói végzettséget szereztek, így első kézből tudnak olyan ismereteket nyújtani tanulóinknak, amelyek szükségesek a sikeres nyelvvizsga letételéhez.

- A Royal Cityvel való szakmai együttműködésünknek köszönhetően a nyelviskola nyelvvizsgáztatói folyamatosan nyújtanak naprakész szakmai segítséget felkészítő tanárainknak.

- Továbbra is napirenden van - amit már szeptemberben is hirdettünk -, hogy a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola - a kistérségben egyedüliként  - nyelvvizsga központtá váljon. Rajtra készen állunk, a feltételek adottak, csak a Budapest Műszaki Egyetem jóváhagyása, pecsétje hiányzik ahhoz, hogy az iskola nyelvvizsga központként is működjön. Ha ez is megvalósul, akkor helyben felkészülve, helyi nyelvvizsgáztatókkal, s helyben tehetik le a nyelvvizsgát tanulóink.