Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ

Felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ

j · 2015. február 11. 17:02

Idén is felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ nyáron induló ingyenes zenei kurzusára.

A meghallgatások február közepén kezdődnek és több helyszínen, többek között Salgótarjánban, Miskolcon, Kecskeméten, Szegeden, Kaposváron, Nyíregyházán, Budapesten és Felsőörsön tartják őket. (Részletes felvételi naptár itt található)

A Snétberger Zenei Tehetség Központ célja, hogy minél több hátrányos helyzetű, tehetséges roma diák kerüljön be a képzésekre, és kapjon ezzel lehetőséget a továbbtanulásra, zenei karrierje beindítására.

A képzésre olyan 12 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik gitáron (klasszikus, dzsessz), basszusgitáron, bőgőn, csellón, hegedűn, brácsán, cimbalmon, zongorán, ütős (dob, percussion, darbuka) vagy fúvós (klarinét, trombita, szaxofon, fuvola) hangszeren játszanak, nyitottak a dzsesszre, a világzenére és klasszikus zenére is.

Az országos meghallgatásokon kiválasztott legjobb 60 diák idén nyártól évi 12 héten át ingyen tanulhat a Balaton-felvidéki Felsőörsön bentlakásos formában. A képzés keretében a zenei és művészeti órák mellett angol nyelvet, számítógépes és munkavállalással kapcsolatos ismereteket, valamint roma kultúrismeretet is tanítanak.

A 2011-ben megnyílt intézmény tanárai között olyan neves magyar művészek vannak, mint Snétberger Ferenc tehetségnagykövet, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, ifj. Balázs János, Lakatos György, a nemzetközi vendégelőadók között pedig megtalálható Paolo Vinaccia, Tony Lakatos és Roby Lakatos is

A tehetségközpont diákjainak nagy része zenei szakközépiskolában tanul tovább, többen pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyertek felvételt. A központ tanulóink évente 100 órányi koncertet adnak, többek között olyan rangos eseményeken léptek eddig fel, mint a Művészetek Völgye, Sziget, MÜPA-Jazz Showcase, olyan nagyvárosokban, mint Brüsszel, Bécs, Strasbourg, Párizs, Koppenhága.

A tavalyi évük zárókoncertjét a Zeneakadémián tartották meg.