Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Magyar siker a nemzetközi ASTRA Tehetség-rajzpályázaton

Magyar siker a nemzetközi ASTRA Tehetség-rajzpályázaton

Jzs · 2015. február 5. 13:48

Az ASTRA Tehetség gyermekrajzversenyt először 2011-ben hirdették meg azzal a céllal, hogy ösztönözzék az általános iskolás gyermekeket arra, hogy alkotva ismerkedjenek meg a technológiai fejlesztésekkel.


Both Marietta
Színsugarak (Both Marietta rajza)

 

A SES ASTRA (Société Européenne des Satellites-Astra) műhold-üzemeltető pályázatára 8 és 15 év közötti gyerekek küldhették be alkotásaikat bármilyen, műholdakkal kapcsolatos témában. Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából érkeztek be versenyrajzok 2014-ben.

A felhívást összesen 944 iskola kapta meg a résztevő országokban. Magyarországról nem csupán rekordmennyiségű rajz érkezett, hanem magyar siker is született. A közönségszavazatok alapján a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, a 11 éves Both Marietta (felkészítő tanára Fekete Gyöngyi) az ASTRA Tehetség 2014 pályázatán 5. helyezést ért el egyedüli magyar díjazottként Színsugarak című rajzával.

A gyerekek által készített 12 legjobb alkotást művészekből és művészeti oktatókból álló szakértői zsűri választotta ki, további 6 gyermek rajzát a közönségszavazatok alapján díjazták értékes nyereményekkel.

Both Marietta
Both Marietta

A pályázat jótékony célt szolgált: az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományozott a horvát vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan általános iskolák támogatására használják fel, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg Horvátországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában.