Menü megnyitása
3 találat

Informatikai tehetség-szövetség

Sebők Viktória · 2016. február 16. 20:02

"Összeért" a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és az ELTE Informatikai Kar (IK) tehetséggondozási programja. E két, nagyágyúnak számító intézmény szövetkezett arra, hogy az IKT szektorban felmerülő mérnökhiányra megoldást kínáljon.

Programjuk összekapcsolásával átjárást biztosítanak hallgatóiknak, így az NJSZT által felfedezett és képzett tehetségek mostantól azonnal átléphetnek az ELTE IK tehetséggondozó rendszerébe. A karon hallgatóknak már elsőéves koruktól külön tehetséggondozó foglalkozásokat tartanak, bevonják őket a kutató-fejlesztő munkába, személyes tutorokat rendelnek hozzájuk további fejlődésükhöz és egyenes utat biztosítanak számukra a két diplomás európai mesterképzéshez is.

Tehetséggondozó mentorprogram - egyetemista műszaki nőknek

Mészáros Ilona · 2016. február 7. 17:33

Öt műszaki felsőoktatási női hallgató nyert el a közelmúltban jelentős mentori ösztöndíjat pályázat útján az energetika és automatizálás szakterületéről. Az ABB tehetséggondozó mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvét műszaki területen illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

3 találat