Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

tánc

7 találat

Tehetséggondozó matematikatábor Gávavencsellőn

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium film- és médiaklubosai · 2015. március 23. 12:31

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 20 tanulója a TÁMOP-3.4.5-12-2012-001 Tehetséghidak Program keretén belül csoportos tehetséggondozó matematikatáborban vett részt Gávavencsellőn.  A diákok a matematikai foglalkozások mellett önismereti tréningen, társasjátékokon és különféle sportversenyeken is kipróbálhatták magukat, míg a helyi sváb kisebbségi önkormányzat kulturális csoportjától a virágtánc lépéseit leshették el. A tábor szervezésébe bekapcsolódott az iskola három volt matematikai, illetve informatikai diákolimpikonja is.

Középiskolás táncosok országos tanulmányi versenye

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 19. 09:48

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola és a Pécsi Nemzeti Színház adott otthont a 6. Országos Klasszikus Balett és Modern Tánc Tanulmányi Versenynek, melyen 6 iskola 55 növendéke mérte össze tudását klasszikus balett szóló, modern tánc szóló és duett kategóriákban. A rangos megmérettetésen a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola és a versenyt idén rendező pécsi intézmény tanulói szerepeltek a legjobban.

Családokkal a családokért - roma családi és sportnap

Sinka Klára, Máté János Attila · 2015. március 13. 22:13

A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola 2015. március 20-án tartja roma családi és sportnapját.

Iskolánk ötödik éve egyre nagyobb sikerrel szervez roma családi napot. A program célja a közösségformálás, a hagyományápolás és a szórakoztatás. A vendégeknek ilyenkor meg tudjuk mutatni iskolánk roma tehetségeit is.

A reggelt diákjaink fellépésével kezdjük. Közösen elénekeljük a cigány himnuszt, majd a citera szakkör tagjai zenélnek nekünk. Ezután válogatás következik a korábbi projektek fellépéseiből. A 4. osztályosok hagyományos cigánytáncokat fognak táncolni a szüleikkel. A nap első harmadát egy rövid videóval zárjuk, amelyben bemutatjuk, mi történt eddig velünk a tanévben.

A második részben mindenki az érdeklődése szerint választhat elfoglaltságot. Aki sportolni szeret, benevezhet a sorversenyre vagy erőnléti versenyre, pingpongozhat, tollasozhat, de lesz csocsó, slackline és trambulin is. Lehet még kézműveskedni, táblajátékozni vagy filmet nézni.

Projektzáró a miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában

Pintyi Paula, Váradi Liliána · 2015. március 9. 18:06

2015. február 27-én tartottuk a miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában az Én országom-projekt zárórendezvényét. Három éven belül ez már a hatodik ilyen projektesemény volt az iskolánkban.

Január végén minden osztály megszavazta, milyen kitalált országról szeretne kutatni, miről szeretne tanulni. Egy hónap állt rendelkezésre, hogy erről az országról minél többet kutassunk, ezenkívül könyvet, plakátot és szobrot készítsünk, valamint egy produkciót állítsunk színpadra.

Nagyon változatosak voltak a témák, nem volt két egyforma választás. Elutazhattunk Sportországba, Betűországba, Filmországba, Ötbériába és Szimfóniaországba, bejárhattuk Játékországot, Állatországot, Illúzióországot, Tehetségországot és Seholországot, kalandozhattunk a Bábok országában, Waterlandben, a Holnap országában, a Mesterségek országában és Eredetországban.

Sokszínű tehetségeket ígér idén is a debreceni Fazekas-gála

Grégász Dorottya · 2015. március 9. 17:15

Idén március 17-én délután 5 órakor a debreceni Lovardában újra tündökölni fognak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tehetségei az iskola hagyományos gálaünnepségén. Az eseményt 1997 óta minden évben megrendezi az iskola. Már lázasan folynak a készülődések és a próbák, így biztos, hogy idén is sok igényes és remek produkcióra számíthatunk.

A rendezvényen számos tehetséges tanuló lép fel olyan műsorszámokban, mint tánc, ének vagy éppen saját versének előadása. Vannak, akik hobbiszinten űzik művészetüket, de a fellépők között már igazi profik is akadnak. A Fazekas-gála kiváló lehetőség a bandák, tánccsoportok és egyéni előadók számára is, hogy képességeiket kibontakoztathassák és bemutathassák.

Természetesen idén sem marad el a hihetetlen népszerűségnek örvendő tanári produkció, sőt ebben az évben két meglepetéssel is készülnek az iskola pedagógusai. Hogy pontosan mi lesz e két műsorszám, az egyelőre hétpecsétes titok.

Erre a táncra életem végéig emlékezni fogok…

Erre a táncra életem végéig emlékezni fogok… · 2015. március 9. 16:48

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti képzését a MATEHETSZ Határtalan lehetőség-pályázatának jóvoltából négyen - Dowidat Sára, Szabó Dóra és jómagam, illetve kísérőnk, Fontányi Gréta tanárnő, a képzés szakmai vezetője - képviseltük Rotterdamban, a modern tánc európai fellegvárában.

Négyen a modern tánc fellegvárában

Jurák Bettina · 2015. március 9. 15:31

A MATEHETSZ Határtalan lehetőség-pályázatának jóvoltából utazhattunk ki Rotterdamba, a modern tánc európai fellegvárába. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti képzését négyen képviseltük: Dowidat Sára, Szabó Dóra és jómagam, illetve kísérőnk, Fontányi Gréta tanárnő, a képzés szakmai vezetője.

7 találat